Почва строителството на спортната зала. Съоръжението уникално за областта и съседните райони на Гърция и Турция

0

Първа копка на спортната зала. След около пет месеца уникалното за областта съоръжение се очаква да бъде завършено и да „запълни” терена зад стадион „Колодрума”. На него ще могат да се провеждат национални и международни състезания.

Стартът на проекта по програмата за развитие на селските райони беше даден от екипа на отдел „Проекти” в общинската администрация. Задружно те направиха първата копка на многофункционалната зала, която се очаква да носи името „Албатрос”. Това е името на самолета, излетял от летището край Свиленград по време на Балканската война от 1912 г.

Спортната зала ще има разгъната застроена площ 4 200 кв.м. и размер на игралното поле 1 222 кв.м. Ще разполага с 1 100 седящи места, включително и за инвалиди. Голямата площ и височината на залата от 13 м позволяват приложението на почти всички видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, борба, бокс, карате, аеробика и други.

В нея местните спортни клубове ще разполагат освен с отлична тренировъчна база и с кабинети, съблекални и офиси.

Освен спортната зала в проекта е включено и изграждането на две нови спортни площадки – в кв. „Кап. Петко войвода“ и до Младежки парк. В строителството на спортните обекти ще бъдат вложени 5 651 344 лева.

На територията на Община Свиленград има регистрирани 17 спортни клуба, за чието финансиране ежегодно общината отделя над 200 000 лева. Над 450 спортисти в различните възрастови групи участват активно в тренировъчния процес, ръководен от 35 квалифицирани треньори.

Представители на почти всички клубове, с национални и международни титли от редица състезания, присъстваха на първата копка на модерното съоръжение. Сред последните успехи на местните спортни таланти са вицешампионските титли на нашите кик боксьори. Само преди два дни от Полша с престижните отличия се завърнаха Теодора Стоянова и Илиян Колев.

Previous articleБлокада на границата заради бежанците
Next articleНад 500 досега подписаха за затваряне на границата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...