Над 500 досега подписаха за затваряне на границата

0

Подписка за недопускане на имигранти от Близкия Изток, Северна Африка и Сирия на територията на България организираха от партия „Атака” в Свиленград. Подписката върви от едва три-четири дни, а парафите си в нея са сложи вече над 500 жители на граничната община.

Повечето хора в града имат ясна позиция по темата, категоричен беше председателят на местната структура, Ангел Божинов. Те са солидарни със страданието на бягащите от войната, но са притеснени, че страната ни няма финансовата възможност да осигури нормален живот на такъв голям поток от хора. Отделяните за пребиваващите тук 65 лв. са напълно недостатъчни и гладът може да ги принуди да преминат в криминалния контингент. За други пък не е ясно нито откъде идват, нито с какво се занимават.

Според „атакистите” проблемът ще става все по-голям, а единственият начин той да се реши е затварянето на границата с Турция, откъдето идва потокът от бежанци. Като пример те посочиха ситуацията с бежанците от Косово, които по времето на Иван Костов не бяха допуснати на територията на България.

Подписката има за цел да покаже реакциите и настроенията сред местното население. Тя върви освен в нашата община, още в Любимец, Харманли, Симеоновград и Хасково. Подписите си там са сложили общо около 2 хил. души. Очаква се до края на седмицата тя да бъде внесена за разглеждане в Народното събрание.

Previous articleПочва строителството на спортната зала. Съоръжението уникално за областта и съседните райони на Гърция и Турция
Next articleТържествена заря-проверка за празника на Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...