Дискутират с граждани ремонта на пешеходната улица

0

Предстоящият ремонт на пешеходната зона ще бъде обсъден със свиленградчани. Авторите на проекта, спечелил обявения от общината конкурс, ще пристигнат от столицата в граничния град, за да представят идеите си за пълна промяна на централната градска част. Дискусията ще се проведе в малката зала на общината, на 3 октомври, от 17.00 часа.

Както вече писахме, за победител в конкурса беше обявена софийската ЕТ „Форум Александров”, чието предложение журито от архитекти и творци оцени най-високо. То ще превърне главната улица в място за отдих с пейки, фонтани, детски кът, нови зелени площи. Иновационно решение е светлинното шоу „Млечния път”, което ще бъде позиционирано пред пазара. В центъра му стои земният глобус, а нощем около него ще блещукат галактическите светлини.

Въпреки че идеята беше реновиране на пешеходната зона, без да включва площад „14 март”, екипът победител предложи нова визия и за него. Фонтан „Ротонда” може да изпълни пространството в площта пред откритата сцена. Предвижда се той да бъде оформен като кът за известните личности на Свиленград.

Обмисля се вариант и за отваряне на улица „Гоце Делчев” (ресторант „Каролина”) покрай хотел „Централ”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...