Дискутират с граждани ремонта на пешеходната улица

0

Предстоящият ремонт на пешеходната зона ще бъде обсъден със свиленградчани. Авторите на проекта, спечелил обявения от общината конкурс, ще пристигнат от столицата в граничния град, за да представят идеите си за пълна промяна на централната градска част. Дискусията ще се проведе в малката зала на общината, на 3 октомври, от 17.00 часа.

Както вече писахме, за победител в конкурса беше обявена софийската ЕТ „Форум Александров”, чието предложение журито от архитекти и творци оцени най-високо. То ще превърне главната улица в място за отдих с пейки, фонтани, детски кът, нови зелени площи. Иновационно решение е светлинното шоу „Млечния път”, което ще бъде позиционирано пред пазара. В центъра му стои земният глобус, а нощем около него ще блещукат галактическите светлини.

Въпреки че идеята беше реновиране на пешеходната зона, без да включва площад „14 март”, екипът победител предложи нова визия и за него. Фонтан „Ротонда” може да изпълни пространството в площта пред откритата сцена. Предвижда се той да бъде оформен като кът за известните личности на Свиленград.

Обмисля се вариант и за отваряне на улица „Гоце Делчев” (ресторант „Каролина”) покрай хотел „Централ”.

Previous articleТържествена заря-проверка за празника на Свиленград
Next articleПочнаха канала на Гарата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...