Почнаха канала на Гарата

0

Почна строителството на канализационната мрежа в кв. „Капитан Петко войвода”. Десетки жители на квартала около ЖП гарата дойдоха да видят началото на края на септичните ями и да станат свидетели на историческия момент. Финалът на мащабния проект се планира за края на 2014 г.

21 км канална мрежа, обхващаща целия квартал, ще бъде изградена от консорциума изпълнител на проекта „Дизайн конструкшънс” София. С канала ще бъде свързана и административната сграда на митническото управление. С инвестицията от 23 милиона лева ще бъдат подменени 13 км водопроводни тръби, които често аварират. Ще бъдат изградени две заустващи съоръжения, както и две нови канални помпени станции. Планира се и довършването на каналната мрежа в кв. Гебран.

Приканвам ви само да проявите вяра и търпение, за да се случи всичко това и да имате канализация и водопровод, каза кметът, обръщайки се към жителите на квартала. Малко след това той и ръководителят на управляващия орган на ОП „Околна среда” Малина Крумова направиха първата копка, в близост до читалището в квартала.

Както е известно, това е най-мащабният проект по „Околна среда” в Хасковска област, досега. Общината в Свиленград работи по него от 2005 г. насам. Общата инвестиция във водната инфраструктура възлиза на общо близо 48 млн. лв. Част от средствата са за изграждането на пречиствателна станция за отпадни води. През лятото започна работата по новата ВиК мрежа в кв. Изгрев.

Previous articleДискутират с граждани ремонта на пешеходната улица
Next articleКоментират как да изглежда центъра

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...