Махнаха тировете – тапа. Границата обаче още затворена

0

Паднала е блокадата на граничен пункт „Капитан Андреево”, разбра svilengrad24. Информацията обаче се потвърди само за четирите тежкотоварни камиона, които бяха препречили пътя до граничен пункт „Капъ Куле” от турска страна.

Проблемът с преминаването към момента си остава, потвърди пресаташето на Митница Свиленград Диана Маркова. По информация на колегите, камионите не се движат, което означава, че документи на този етап не се обработват от турска страна и в двете посоки.

Опашката от чакащи тирове вече стигна над 20 км. Две денонощия продължава блокадата на граничния пункт „Капитан Андреево“. Снощи по подобен начин беше затворен и другият граничен пункт – Лесово. Там опашката от тирове е около 10 км.

Движението беше блокирано, след като турската страна спря да обслужва превозните средства в знак на протест срещу включването на България в европейска акция за масови проверки на камионите и автобусите по линия на TISPOL. Масовите проверки на Автомобилната инспекция и съставените актове на турски шофьори предизвика недоволството на техните превозвачески фирми и реакция на митническите власти, които спряха да обработват документи, а четири тира затапиха пункт Капитан Андреево. До вчера са били проверени над 350 автомобила на граничните пунктове в страната като са съставени 48 акта.

Появилите се информации, че България е клекнала пред турската блокада и проверките на Автомобилната инспекция са прекратени, бяха отречени от министъра на транспорта Данаил Папазов. Такова предположение изказаха от Асоциацията на българските превозвачи.

Previous articleМасови проверки на тежки камиони затвориха пункта
Next articleМлад актьор с отличие от национален фестивал

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...