Млад актьор с отличие от национален фестивал

0

Свиленградчанчето Ясен Георгиев от Академия Млад актьор получи наградата за най-добър изпълнител в националния фестивал Вълшебникът Театър в Севлиево. Престижното отличие от любителската детска надпревара местният талант грабна във втора възрастова група. Трупата и всички участници получиха грамоти за отлично представяне в конкуренция с над 14 спектакъла и повече от 130 актьори от цяла България и Сърбия.

Това е първото участие на Академия Млад актьор в националния форум в Севлиево, който се организира от НЧ”Развитие 1870”, под егидата на Министерство на културата, с финансовата подкрепа на Община Севлиево и е част от традиционния есенен севлиевски панаир.

Председател на журито бе Николай Младенов- преподавател в НАТФИС, а членове Николай Узунов- възпитаник на НАТФИС и Крум Гергицов- драматург на театъра в Русе. Участниците бяха оценявани и от детско жури – членове на театралната трупа към севлиевското читалището. Свиленградският спектакъл бе втори в първия фестивален ден. Особено ласкави бяха оценките на детското жури.

Свиленградчани вече са гледали постановката Бялата вещица от Елена Канеда и Димана Оникилиева. Спектакълът беше поставен от Ваня Стефанова, ръководител на трупата, за петгодишнината от създаването на театралния състав. Участието в националния фестивал беше по проект на НЧ „Просвета 1870”. Средствата бяха отпуснати по линия на младежките дейности, които общината в Свиленград финансира на конкурсен принцип.

на снимката: Академия „Млад актьор“

Previous articleМахнаха тировете – тапа. Границата обаче още затворена
Next articleПореден успех и пълна колекция купи за „Млад огнеборец”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...