Млад актьор с отличие от национален фестивал

0

Свиленградчанчето Ясен Георгиев от Академия Млад актьор получи наградата за най-добър изпълнител в националния фестивал Вълшебникът Театър в Севлиево. Престижното отличие от любителската детска надпревара местният талант грабна във втора възрастова група. Трупата и всички участници получиха грамоти за отлично представяне в конкуренция с над 14 спектакъла и повече от 130 актьори от цяла България и Сърбия.

Това е първото участие на Академия Млад актьор в националния форум в Севлиево, който се организира от НЧ”Развитие 1870”, под егидата на Министерство на културата, с финансовата подкрепа на Община Севлиево и е част от традиционния есенен севлиевски панаир.

Председател на журито бе Николай Младенов- преподавател в НАТФИС, а членове Николай Узунов- възпитаник на НАТФИС и Крум Гергицов- драматург на театъра в Русе. Участниците бяха оценявани и от детско жури – членове на театралната трупа към севлиевското читалището. Свиленградският спектакъл бе втори в първия фестивален ден. Особено ласкави бяха оценките на детското жури.

Свиленградчани вече са гледали постановката Бялата вещица от Елена Канеда и Димана Оникилиева. Спектакълът беше поставен от Ваня Стефанова, ръководител на трупата, за петгодишнината от създаването на театралния състав. Участието в националния фестивал беше по проект на НЧ „Просвета 1870”. Средствата бяха отпуснати по линия на младежките дейности, които общината в Свиленград финансира на конкурсен принцип.

на снимката: Академия „Млад актьор“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...