Масови проверки на тежки камиони затвориха пункта

0

Автомобилната инспекция започна масови проверки на тежкотоварни камиони, научиsvilengrad24. От снощи няколко автомобила на Агенцията се намират точно след кантара на граничен пункт „Капитан Андреево” и проверяват още веднъж след митничарите документи и товари на тежките машини. Именно тук, само вчера вечерта, са свалени номерата на два турски камиона, а на водачите им са съставени актове на стойност между 2 хил. и 3 хил. лв.

Други инспектори са на пост и проверяват наред камионите преди пункта и по магистрала „Марица” в участъка преди граничния пункт с Турция – влизащи, и излизащи.

До тази сутрин проверките са ударили близо 40 турски камиона, каза шофьор пожелал анонимност. След това турските митничари, в знак на протест, спряха да обработват документи и пропускат само леки коли и автобуси, обясни той.

Информацията, че има стачка сред митничарите на турския пункт беше потвърдена и от други наши източници. Те разказаха, че с няколко камиона е препречен пътя за турския пункт и той не работи за тежки коли. Митничарите от българска страна, малко след това също са спрели работа.

До момента 17 са камионите със свалени номера, потвърдиха отлично информирани източници. Отделно други са отнесли глоби за по-леки нарушения.

По-рано наши източници отрекоха проверките да касаят само турските камиони и изразиха подозрение, че става дума за повторна проверка, извършвана на превозваните количества и стоки, след кантара на митническата служба „Пътни такси и разрешителни”.

Все още няма разпространена официална информация за масираните проверки и причината за тях. Според наши източници, контролът в рамките на граничния пункт и преди него е планиран и се очаква да продължи до 15-ти този месец.

Заради проверките, от снощи пред пункта има километрични опашки. Недоволни шофьори вече сигнализират, че чакат на нея с часове.

Още информация очаквайте по-късно.

Previous articleВъзпоменателен кръст на мястото на „салханата”
Next articleМахнаха тировете – тапа. Границата обаче още затворена

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...