Пореден успех и пълна колекция купи за „Млад огнеборец”

0

Свиленградският „Млад огнеборец” добави в колекцията си единствената републиканска титла, която му липсваше през тази година – купа “Юлиян Манзаров”. В турнира, чийто домакин беше град Ловеч, в конкуренция между над 100 деца на възраст от 12 до 16 г., отборът на СОУ „Д-р Петър Берон” грабна купата с общ резултат от 1055.56 точки. Свиленградчанчетата демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на препятствията.

Само на 9 точки след победителя останаха учениците от айтоското училище СОУ „Н.Й. Вапцаров”, които впечатлиха с висок спортен дух и добра физическа подготовка. След драматичен обрат и при липсата на късмет бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Никола Икономов” – Разград.

Кметът на град Ловеч Минчо Казанджиев поздрави участниците в надпреварата за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт. Поздравителни адреси до децата и организаторите на надпреварата изпратиха от Министерството на спорта и фондация „Ангели от Лим”.

Състезанието се проведе в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

Есенният турнир на МПО „Млад огнеборец” е основан през 2001 г. по инициатива на тогавашния кмет на Карлово и до момента има 11 издания, като домакини са били Карлово, Свищов и Ловеч. От 2004 г. турнирът се провежда за Преходната купа „Юлиян Манзаров” в памет на ученика-спасител от град Свищов, загинал на 4 април 2004 г. докато спасявал свои съученици при трагичния инцидент край река Лим в днешна Сърбия.

След това състезание, всички купи за тази година вече са във витрината на СОУ „Д-р Петър Берон”. Припомняме, че от трите държавни първенства, „Млад огнеборец” се завърнаха с три първи места. На републиканския шампионат в Албена те дори постигнаха национален рекорд. През годината отборът ни по пожароприложен спорт имаше и международно участие – на олимпиадата във Франция.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...