Пореден успех и пълна колекция купи за „Млад огнеборец”

0

Свиленградският „Млад огнеборец” добави в колекцията си единствената републиканска титла, която му липсваше през тази година – купа “Юлиян Манзаров”. В турнира, чийто домакин беше град Ловеч, в конкуренция между над 100 деца на възраст от 12 до 16 г., отборът на СОУ „Д-р Петър Берон” грабна купата с общ резултат от 1055.56 точки. Свиленградчанчетата демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на препятствията.

Само на 9 точки след победителя останаха учениците от айтоското училище СОУ „Н.Й. Вапцаров”, които впечатлиха с висок спортен дух и добра физическа подготовка. След драматичен обрат и при липсата на късмет бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Никола Икономов” – Разград.

Кметът на град Ловеч Минчо Казанджиев поздрави участниците в надпреварата за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт. Поздравителни адреси до децата и организаторите на надпреварата изпратиха от Министерството на спорта и фондация „Ангели от Лим”.

Състезанието се проведе в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

Есенният турнир на МПО „Млад огнеборец” е основан през 2001 г. по инициатива на тогавашния кмет на Карлово и до момента има 11 издания, като домакини са били Карлово, Свищов и Ловеч. От 2004 г. турнирът се провежда за Преходната купа „Юлиян Манзаров” в памет на ученика-спасител от град Свищов, загинал на 4 април 2004 г. докато спасявал свои съученици при трагичния инцидент край река Лим в днешна Сърбия.

След това състезание, всички купи за тази година вече са във витрината на СОУ „Д-р Петър Берон”. Припомняме, че от трите държавни първенства, „Млад огнеборец” се завърнаха с три първи места. На републиканския шампионат в Албена те дори постигнаха национален рекорд. През годината отборът ни по пожароприложен спорт имаше и международно участие – на олимпиадата във Франция.

Previous articleМлад актьор с отличие от национален фестивал
Next article210 кг глиган отстреля ловната дружинка на Сладун

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...