Първа самостоятелна изложба на Мая Борисова

0

Първата си самостоятелна изложба представи 17-годишната художничка Мая Борисова. Картините на талантливата свиленградчанка бяха подредени в Арт галерията, а десетки приятели и любители на изобразителното изкуство се събраха, за да се насладят на платната – графика и живопис на третокурсничката от Художествената гимназия в гр. Сливен ”Димитър Добрович”.

Рисуването привлича Мая още като съвсем малка. Портретите и комиксите са първата й страст. По-късно интересът й се развива към графиката, а в художествената гимназия й се налага да се занимава с живопис – до тогава нещо непознато за нея.

Затова и изложбата показва различните етапи от развитието на таланта й. В картините са използвани различни техники – въглен, темперни бои, туш, акварел. Смело борави с линиите и цветовете, а в нейните работи се долавя дух, светоусещане, чувство.

За мен беше ясно, че ще се стигне до този момент, сподели първият й учител по рисуване Радко Бъчваров при откриването на изложбата на Мая. Въпросът беше само кога. Тя е родена да рисува. Мая е един от талантите, които работят и това е достойно за уважение.

Задълбочените занимания и насърченията на учителя, който изпраща нейни творби на различни конкурси, дават своя резултат. Картините й получават заслужено място и награди. Днес нейна работа вече е собственост на училището й в гр. Сливен. А първото си отличие Мая получава още в четвърти клас, когато началната й учителка Мария Савова, изпраща нейна картина в конкурса „България в Европа и моите мечти”.

Директорът на музея Елена Митева пожела на младата художничка завръщане в галерията на Свиленград, но вече като популярната Мая Борисова.

Изложбата на Мая премина на фона на музикалните изпълнения на сестра й и приятели от музикалната формация под ръководството на Панайот Панайотов. Присъстващите имаха възможност да видят чрез мултимедийната презентация и други нейни творби.

Previous articleСтартира съдебната атака на митничарите без висше
Next articleПовишават най-масовите данъци след нова година

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...