Цветно разнообразие за 8 март в центъра

0

Разнообразие от цени и цветя има на открития базар в центъра за 8 март. Купувачите обаче са по-малко от друга година, твърдят търговците, а заради студеното време пешеходната улица не беше оживена, както обикновено. С около 30 на сто по-малко клиенти изчисляват търговците на цветя, в сравнение с други години.

Различни неща се купуват за празника, разказва собственик на развъдник за цветя. Повече карамфили, защото са по-евтини. Иглики – също за евтини, и могат да се засадят, така остават по-траен спомен.

Карамфилите са по 1 лв. неопакованите, а игликите могат да се намерят за 2 и за 3 лв. Герберите вървят по 4 лв., аранжирани с цветна и зелена украса. Най-голямо ценово разнообразие има при розите. Класическият цветен подарък, признание за обич, върви от 3.50 до към 10 лв., в зависимост от дължината на дръжката и чашката. Друга продавачка на цветя разказва, че при нея най-много вървят розите.

Основно жени купуват цветя от сутринта, разказа търговка. Подаряват на майки, приятелки. Мъжете се надяваме да се активизират по-късно.

Хартиени букети, гарнирани с шоколадови бонбони също могат да се намерят за 8 март в Свиленград, както и цветни дръвчета, направени с мъниста.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...