Цветно разнообразие за 8 март в центъра

0

Разнообразие от цени и цветя има на открития базар в центъра за 8 март. Купувачите обаче са по-малко от друга година, твърдят търговците, а заради студеното време пешеходната улица не беше оживена, както обикновено. С около 30 на сто по-малко клиенти изчисляват търговците на цветя, в сравнение с други години.

Различни неща се купуват за празника, разказва собственик на развъдник за цветя. Повече карамфили, защото са по-евтини. Иглики – също за евтини, и могат да се засадят, така остават по-траен спомен.

Карамфилите са по 1 лв. неопакованите, а игликите могат да се намерят за 2 и за 3 лв. Герберите вървят по 4 лв., аранжирани с цветна и зелена украса. Най-голямо ценово разнообразие има при розите. Класическият цветен подарък, признание за обич, върви от 3.50 до към 10 лв., в зависимост от дължината на дръжката и чашката. Друга продавачка на цветя разказва, че при нея най-много вървят розите.

Основно жени купуват цветя от сутринта, разказа търговка. Подаряват на майки, приятелки. Мъжете се надяваме да се активизират по-късно.

Хартиени букети, гарнирани с шоколадови бонбони също могат да се намерят за 8 март в Свиленград, както и цветни дръвчета, направени с мъниста.

Previous articleСъветници не пожелаха да си намалят заплатите
Next articleПрепис на Рибния буквар правят ученици от СОУ „Д-р Петър Берон”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...