Погнаха черно тото в Свиленград и Харманли

0

Задържани са 10 хил. лв. от незаконни залози, 8 компютърни конфигурации и фишове

В проверката участвали Комисията по хазарта, НАП, икономическа полиция

Незаконна хазартна дейност в Свиленград пресякоха служители на главна дирекция „Национална полиция” и колегите им от ОДМВР-Хасково. Полицаите са установили черното тото при вчерашна акция, когато са претърсили два обекта, стопанисвани от 47-годишна свиленградчанка, разпространиха от пресслужбата. В кафе интернет зала кв. Изгрев в Свиленград и на ул. Бенковски в Харманли се приемали залози и се изплащали печалби, без нужните за това разрешителни.

Открити и иззети са парични средства – левове и евро на стойност около 10 000 лева, 8 компютърни конфигурации и фишове за залози в интернет сайтове.

В проверката са участвали и служители на Държавна комисия по хазарта и Национална агенция по приходите, които също са установили нарушения – разминавания на касовата наличност.

В съответните полицейските управления са образувани досъдебни производства по чл.327 от НК, уточняват от полицията.

В момента на проверката в пунктовете са установени около двайсетина мъже, извършващи подобни залагания. Предстоят експертизи на компютърните системи и разпит на свидетели за доказване на престъпната дейност. Работата по случая продължава.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...