Погнаха черно тото в Свиленград и Харманли

0

Задържани са 10 хил. лв. от незаконни залози, 8 компютърни конфигурации и фишове

В проверката участвали Комисията по хазарта, НАП, икономическа полиция

Незаконна хазартна дейност в Свиленград пресякоха служители на главна дирекция „Национална полиция” и колегите им от ОДМВР-Хасково. Полицаите са установили черното тото при вчерашна акция, когато са претърсили два обекта, стопанисвани от 47-годишна свиленградчанка, разпространиха от пресслужбата. В кафе интернет зала кв. Изгрев в Свиленград и на ул. Бенковски в Харманли се приемали залози и се изплащали печалби, без нужните за това разрешителни.

Открити и иззети са парични средства – левове и евро на стойност около 10 000 лева, 8 компютърни конфигурации и фишове за залози в интернет сайтове.

В проверката са участвали и служители на Държавна комисия по хазарта и Национална агенция по приходите, които също са установили нарушения – разминавания на касовата наличност.

В съответните полицейските управления са образувани досъдебни производства по чл.327 от НК, уточняват от полицията.

В момента на проверката в пунктовете са установени около двайсетина мъже, извършващи подобни залагания. Предстоят експертизи на компютърните системи и разпит на свидетели за доказване на престъпната дейност. Работата по случая продължава.

Previous articleБедствието премина
Next articleЕнергийният регулатор се самосезира за бедствието в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...