Бедствието премина

0

Отменят бедственото положение, обявено тази сутрин в Свиленград. Заповедтта за отмяната е с час 17.30, съобщи секретарят на общината Надя Пеева. В града ситуацията вече е нормализирана. Ток имат и в кв. Простор. Към този час, електрозахранването и водоснабдяването са възстановени напълно, обявиха от общината.

Единични са случаите, касаещи села като например локалната авария в Димитровче, където утре вече се очаква да има електричество.

Утре децата са на училище и на детска градина, стана ясно от думите на Пеева. Днес те бяха връщани от учебните заведения, останали без ток и вода.

До обявяване на бедствено положение в целия град се стигна заради обилните мартенски снеговалежи и ниски температури, довели до скъсване на основни захранващи кабели. Падна стълб, сринаха се проводници, прекъснати бяха и голяма част от комуникациите.

По изискване на кмета инж. Георги Манолов, уточняват от администрацията, беше осигурено електрозахранване на каналните помпи. Два мобилни генератора зареждат поетапно града с ток до пълното отстраняване на авариите по електропроводите.

По информация от EVN до 16.30 часа беше възстановено 70% от ел.захранването на Свиленград.

Пътищата в цялата община са разчистени от снега и проходими, казаха още от общината.
Приканват се жителите при възстановяване на електричеството да не включват едновременно голям брой домакински електроуреди, за да не се претовари захранващата мрежа.

Нивото на р. Марица се следи, във връзка с падналите снеговалежи.

Previous articleСвиленград без ток и вода. Ситуацията се нормализира
Next articleПогнаха черно тото в Свиленград и Харманли

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...