Енергийният регулатор се самосезира за бедствието в Свиленград

0

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране се самосезира за обявеното бедствено положение в Община Свиленград на 10 март, съобщават от Комисията. Миналата седмица близо 20 хил. души от града и околоните села останаха без електричество над половин денонощие, а кметът на града обяви бедствено полоежение. Мокрият и тежък последен мартенски сняг скъса основни захранващи кабели, счупиха се електрически стълбове, а кабели провиснаха по улиците на целия град.

Заради липсата на ток близо 14 часа целият град нямаше вода, а ученици, детски градини и учреждения бяха разпуснати заради студа и невъзможността да работят. Парализирана за няколко часа беше и митницата, а на най-големият ни граничен пункт с Турция – Капитан Андреево – се натрупаха километрични опашки от тежки атомобили, докато се включи резервното електрозахранване. Часове наред нямаше и кабелна телевизя, интернет, мобилни телефони.

„Във връзка с огласена информация в средствата за масово осведомяване за обявено бедствено положение от кмета на Община Свиленград поради прекъснато електрозахранване и водоподаване вследствие на авария, ДКЕВР ще извърши проверка по документи за установяване на действителното фактическо положение и има ли нарушение на условията на издадената на ЕВН лицензия“, се казва в съобщение, публикувано на сайта на комисията.

Срокът за изготвяне на доклад за резултатите от проверката и проекта на решение e седемдневен.

Previous articleПогнаха черно тото в Свиленград и Харманли
Next articleНаталия Цветанова от Монтана грабна деветата статуетка на „Жената – любима и майка”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...