Енергийният регулатор се самосезира за бедствието в Свиленград

0

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране се самосезира за обявеното бедствено положение в Община Свиленград на 10 март, съобщават от Комисията. Миналата седмица близо 20 хил. души от града и околоните села останаха без електричество над половин денонощие, а кметът на града обяви бедствено полоежение. Мокрият и тежък последен мартенски сняг скъса основни захранващи кабели, счупиха се електрически стълбове, а кабели провиснаха по улиците на целия град.

Заради липсата на ток близо 14 часа целият град нямаше вода, а ученици, детски градини и учреждения бяха разпуснати заради студа и невъзможността да работят. Парализирана за няколко часа беше и митницата, а на най-големият ни граничен пункт с Турция – Капитан Андреево – се натрупаха километрични опашки от тежки атомобили, докато се включи резервното електрозахранване. Часове наред нямаше и кабелна телевизя, интернет, мобилни телефони.

„Във връзка с огласена информация в средствата за масово осведомяване за обявено бедствено положение от кмета на Община Свиленград поради прекъснато електрозахранване и водоподаване вследствие на авария, ДКЕВР ще извърши проверка по документи за установяване на действителното фактическо положение и има ли нарушение на условията на издадената на ЕВН лицензия“, се казва в съобщение, публикувано на сайта на комисията.

Срокът за изготвяне на доклад за резултатите от проверката и проекта на решение e седемдневен.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...