До 30 юни пункт Капитан Андреево – готов

0

Реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“ ще бъде завършена до 30 юни тази година, съобщи днес пред хасковски медии народният представител от „Коалиция за България“ Смиляна Нитова. За датата я е информирал финансовият министър Петър Чобанов в писмен отговор.

Нитова е обяснила още, че започналата през ноември 2012 г. реконстукция е била забавена с 4 месеца от различни обстоятелства. Основният проблем дошъл от затруднения достъп на машините със строителни материали поради големия трафик там. Според първоначалния проект, например, трябвало да има строителство на нови сгради, но по-късно е взето решение да се реконструират старите, за което се изисквало нов проект.

Обновеният пункт ще има връзка с автомагистрала „Марица“. Той ще разполага с десет трасета за входящи товарни автомобили и с шест трасета – за изходящи, както и с по десет трасета за леки автомобили и автобуси, които влизат или излизат от страната ни.

След приключване на ремонта на територията на ГКПП ще има медицински и пожарен пункт, локално и панорамно видеонаблюдение.

Очаква се, след като новият пункт бъде готов, проблемите с километричните опашки да отпаднат заради увеличения капацитет. За денонощие ще могат да се обработват над 1000 тежкотоварни автомобила.

Previous articleТютюнджии плашат с палене на тютюн
Next articleЗемеделци блокираха магистралата заради неизкупен тютюн

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...