„Булгартабак Холдинг“ вече изпрати експертни екипи за изкупуване на тютюна по складовете в Хасковско

0

Тютюнджиите от югоизточната част на Хасковска област са спасени от нереализиране на продукцията от най-голямото дружество на пазара „Булгартабак Холдинг „АД, което вече изпрати експертни екипи за изкупуване на стоката по складовете на стопаните.

Държавата показа отговорно отношение, виждайки нашите крайни действия на магистрала „Марица“ и палежа на балите в село Мустрак, пръв откликна Венцислав Чолаков, който гарантира изкупуването на стоката ни, която е около 150 тона, а след това пръв за проблемите ни се обади г-н Мехмед Атаман, който също ни даде рамо. Плътно зад нас застана и НАТ 2010. Асоциацията от 4 години се бори за правата на производителите, които преди това бяха още по-силно притискани от фирмите на пазара.

Благодарим на моторите на промяната, които са гореотличени от нас. Ние сме за това държавата да не бъде товарена с проблеми, които са наследени от нелоялните и уж правилно договорени контракти на въпросните две гръцки дружества.�

Всички българи трябва да получат равнопоставеност при решавана на техните казуси и случаи. Ние не искаме държавата и фирмите да ни лансират или издигат над останалите. Ние искаме спазване на договорите и правилно оценяване на качеството, нищо друго. Затова нека се изготви единен регистър на фирмите на пазара, които да спазват строги правила за качество на различните сортове тютюн.

Ако има тенденция за свиване на площите с ориенталски тютюн, нека отговорните фактори да го заявят ясно пред нас. Ако изкупвачите нямат възможност да осигуряват семена и сключват договори с нас, то нека го заявят, а не да се крият и да не комуникират със своите клиенти, които се явяват потърпевши от цялата хаотичност на пазара.

Ние сме за ясни правила, ясен контрол и ясни мащаби на желаните за засяване площи.

Това заявиха в декларация земеделските стопани заети в тютюнопроизводството в селата Мустрак, Младиново, Щит, Левка, Славяново, Тополовград и Свиленград.

Същите са благодарни също така на феновете на българските отбори, на миньорите от Раднево, на адвокатите, на рокерите от цялата страна и всички граждани, които през последните 4 дни обявиха, че ще се включат в тяхното общо недоволство.

Previous articleВ Деня на Тракия Свиленград почете героите от щурма на Одрин
Next articleОще една кола изгоря. Какво става?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...