Още една кола изгоря. Какво става?

0

Още един автомобил в Свиленград изгоря снощи. От „Мецедес”-ът не е останало почти нищо, увери се наш репортер. Все още няма официална информация чия собственост е колата. Регистрацията й обаче е украинска.

Пожарът е станал около 0.00 часа. Огънят бързо е тръгнал и се е разпространил, тъй като е разтопил тръбите за бензина. Петна от обгаряне има и по къщата на ул. Климент Охридски 18, в близост до която е била паркирана колата.

Една от основните версии, по които работят разследващите, е умишлен палеж. Отново заради почивната събота, не успяхме да се свържем с пресаташето на областната дирекция на МВР за повече информация.

Това е вторият случай, само за две седмици, в който скъпо возило е унищожено от огън. Миналият петък изгоря фирмен автомобил, за който на свиленградчани е известно, че шофира местният предприемач Христо Янев. Огънят отново лумна около полунощ и направи колата „Тойота Тундра” неизползваема. Сред свиленградчани се коментира възможността за връзка между палежа и бизнеса на Христо Янев, който в началото на финансовата криза започна да се задъхва.

Твърди се, че изгорелят снощи автомобил е на украинец с общ бизнес с Янев. Очаква се разследващите да изяснят има ли връзка между двата случая.

4 са изгорелите класни автомобили от началото на годината досега, по които една от версиите е била палеж и се води досъдебно производство. За град с размера на Свиленград, броят им е тревожен.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...