Ремонтират стария път за Левка

0

Старият път за Левка, който вече над 20 години е изоставен и има славата на място за интимни срещи, ще бъде пуснат за движение, разбраsvilengard24. Това обаче ще стане след мащабен ремонт на разкъртения и превърнат в незаконно сметище път. Отварянето му ще намали с около 7 км разстоянието до Левка за пътуващите, които сега минават през Пъстрогор, а навъртените километри стават общо около 22. Новият стар път ще направи по-бърза и икономична връзката със Студена, Радовец и другите села по маршрута. Заклети колоездачи пък обясняват, че пътя е особено атрактивен за велосипедисти, стига да бъде пуснат за движение.

В момента текат процедурите по избор на изпълнител, казаха от общината. И уточниха, че ремонт по общо 17 км общински пътища ще стартират през летния сезон по проект по Програмата за развитие на селските райони. Договорът беше подписан в края на 2013 г., а срокът за изпълнението е до юли 2015.

Проектът е на обща стойност 5 млн. 760 хил. 643 лв. Той включва общинските пътища Малко градище – Свиленград/Сива река – Мезек – Свиленград, кв. „Кап.Петко войвода” и Свиленград – Райкова могила/Левка (стария път за с. Левка). Общата дължина на пътния участък Свиленград – Райкова Могила/ Левка е 11 732 м. Общата дължина на пътния участък Малко Градище – Свиленград/Сива Река – Мезек – Свиленград, кв. „Кап. Петко войвода” е 4 778 м.

Основните дейности по ремонта включват – изкопи, фрезоване и разчистване на площите в рамките на сервитута, полагане на асфалтова смес за изравняване и полагане на асфалтобетон, изпълнение на основни пластове от зърнести материали, полагане на материал за банкети за горен пласт, тръбни водостоци, повдигане на съществуващите решетките на дъждовните шахти, подмяна на съществуващите бетонови бордюри с нови, полагане на хоризонтална маркировка и доставка, монтаж и укрепване на пътни знаци, всички съществуващи еластични огради се ремонтират като са предвидени демонтаж и подмяна с нови.

Previous articleДиректори в шах заради баловете по време на избори
Next articleСъс супер скенер се сдоби болницата в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...