Свиленградчанин печели конкурс с отговор как бедните да станат богати

0

Свиленградчанинът Георги Демирев спечели конкурса за студенстко есе за 2014 г. на Българската Макроикономическа Асоциация. Темата на конкурса беше „Могат ли и как бедните страни да станат богати?”

Общо 31 студентски есета са участвали в интелектуалната надпревара. Георги Демирев започва своето с примера за Северна и Южна Корея, а после развива и обосновката си за бедността и богатство на различни страни, базирана и на трудовете на видни икономисти. Есето е написано ясно и с конкретни примери от съвремението ни.

В интерес на истината по-лесно е да кажеш и обосновеш как една държава да стане от бедна по-малко бедна, каза Георги на въпроса ни има ли той отговор как да се оправи България. Трудно е да кажеш как горе-долу средна държава да стане по-богата, отговори младият икономист. Всъщност не сме чак толкова зле, в сравнение с целия останал свят.

Второкурсникът от специалност икономика в Софийски университет, който стана и ученик номер едно на Свиленград през 2012 г., има доста интензивна програма. Доскоро беше на стаж в Министерство на финансите. А сега му предстои участие в лятна предприемаческа програма в САЩ. За пет седмици ще развива способности по програма на Фондация „Америка за България” в три града – Ню Йорк, Бостън, а третият предстои да се обяви. След това по програма „Еразъм” заминава за университета в Манхайм, Германия, където ще изкара един семестър. Обучението е по програма за български млади лидери.

Previous articleСвиленградчани си набавят пилета от Дикеа
Next articleЩе остане ли глуха улица Яворов – втори път

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...