Ще остане ли глуха улица Яворов – втори път

0

Лична, а не колективна отговорност, искат подписалите се в подписката

Почти година след първата си подписка, живеещи на ул. Стефан Караджа и Пейо Яворов питат за втори път дали кръстовището на улиците им ще остане затворено.

Повод за новото писмо „не е ремонтът на улица П. К. Яворов, а� факти, които създават напрежение и съмнение, че се готви отваряне на движението”.

Причина за затварянето му през 1979 г. били многобройните произшествия, застрашаващи живота на деца и възрастни, мотивират искането си гражданите. Пред svilengrad24 някои от тях споделиха и конкретни примери – за автомобил, ударил се в оградата на къща, намираща се на самия завой и друг – за буквално влетяла във входа на блока кола. Това е довело и до затварянето на улицата, според официалните лица – от самите обитатели.

В подписката, в която са поставили парафите си 45 души, основен мотив е острият завой с почти никаква видимост, а новопроостроеният тротоар на места „е по-скоро козя пътека с ширина 0,65 см”, което според тях застрашава и пешеходците. Разрешаването на движението ще намали още повече възможността апартаментите да имат паркоместа, допълват те. Блокът на бул. България 130 ще стане опасан от път от трите си страни, а от четвъртата – с паркинг за таксита.

В първото си искане хората включиха в мотивите си и електрически стълб, който се намираше на самото пътно платно и създаваше опасност от катастрофи. Съоражението е преместено от другата страна, увери се наш репортер.

Във второто писмо се предлага, в случай на отваряне на улицата за движение, отговорността за безопасността на движението да се поеме лично от някого, а не колективно.

Previous articleСвиленградчанин печели конкурс с отговор как бедните да станат богати
Next articleНад 3000 души чистиха Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...