Ще остане ли глуха улица Яворов – втори път

0

Лична, а не колективна отговорност, искат подписалите се в подписката

Почти година след първата си подписка, живеещи на ул. Стефан Караджа и Пейо Яворов питат за втори път дали кръстовището на улиците им ще остане затворено.

Повод за новото писмо „не е ремонтът на улица П. К. Яворов, а� факти, които създават напрежение и съмнение, че се готви отваряне на движението”.

Причина за затварянето му през 1979 г. били многобройните произшествия, застрашаващи живота на деца и възрастни, мотивират искането си гражданите. Пред svilengrad24 някои от тях споделиха и конкретни примери – за автомобил, ударил се в оградата на къща, намираща се на самия завой и друг – за буквално влетяла във входа на блока кола. Това е довело и до затварянето на улицата, според официалните лица – от самите обитатели.

В подписката, в която са поставили парафите си 45 души, основен мотив е острият завой с почти никаква видимост, а новопроостроеният тротоар на места „е по-скоро козя пътека с ширина 0,65 см”, което според тях застрашава и пешеходците. Разрешаването на движението ще намали още повече възможността апартаментите да имат паркоместа, допълват те. Блокът на бул. България 130 ще стане опасан от път от трите си страни, а от четвъртата – с паркинг за таксита.

В първото си искане хората включиха в мотивите си и електрически стълб, който се намираше на самото пътно платно и създаваше опасност от катастрофи. Съоражението е преместено от другата страна, увери се наш репортер.

Във второто писмо се предлага, в случай на отваряне на улицата за движение, отговорността за безопасността на движението да се поеме лично от някого, а не колективно.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...