Над 3000 души чистиха Свиленград

0

Близо 3100 души са се включили в кампанията „Да изчистим България за един ден”, съобщиха от администрацията. Така Свиленград отчита най-много доброволци в Хаковска област, включили се в най-масовото почистване.

Доброволците са събрали 27 тона отпадъци до 15.00 часа днес. Освен улици, пътища, зелени площи, спортни терени, жилищни комплекси, с общи усилия бяха разчистени и осем нерегламентирани сметища.

Основната организация по мащабната кампания се осъществи от общинска администрация в партньорство с Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване” и фирмите ЕКОПАК и БИЛА. Частни фирми са помогнали безвъзмездно с техника за премахване на сметищата и извозване на отпадъците. Тяхното събиране ще продължи до понеделник.

Служителите на Митница – Свиленград чистиха в кв. „Кап. Петко войвода”. Общинските съветници на Свиленград се включиха в почистването на околовръстния път, а служителите на администрация изметоха и събраха отпадъците в Младежкия парк, където се провежда панаира.

Училищата са почистили дворовете и райони около школата – болницата и околовръстното. Детските градини от предния ден събраха отпадъците в дворовете си и около тях. Членовете на Младежката организация се погрижиха за боровата горичка, а децата и младежите от спортните клубове направиха уборка на игрищата. Членовете на партия ГЕРБ по традиция почистиха района на спортна площадка „Изгрев”. Много граждани окопаха тревите в междублоковите пространства в кварталите „Изгрев”, „Юг” и „Простор”.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...