Над 3000 души чистиха Свиленград

0

Близо 3100 души са се включили в кампанията „Да изчистим България за един ден”, съобщиха от администрацията. Така Свиленград отчита най-много доброволци в Хаковска област, включили се в най-масовото почистване.

Доброволците са събрали 27 тона отпадъци до 15.00 часа днес. Освен улици, пътища, зелени площи, спортни терени, жилищни комплекси, с общи усилия бяха разчистени и осем нерегламентирани сметища.

Основната организация по мащабната кампания се осъществи от общинска администрация в партньорство с Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване” и фирмите ЕКОПАК и БИЛА. Частни фирми са помогнали безвъзмездно с техника за премахване на сметищата и извозване на отпадъците. Тяхното събиране ще продължи до понеделник.

Служителите на Митница – Свиленград чистиха в кв. „Кап. Петко войвода”. Общинските съветници на Свиленград се включиха в почистването на околовръстния път, а служителите на администрация изметоха и събраха отпадъците в Младежкия парк, където се провежда панаира.

Училищата са почистили дворовете и райони около школата – болницата и околовръстното. Детските градини от предния ден събраха отпадъците в дворовете си и около тях. Членовете на Младежката организация се погрижиха за боровата горичка, а децата и младежите от спортните клубове направиха уборка на игрищата. Членовете на партия ГЕРБ по традиция почистиха района на спортна площадка „Изгрев”. Много граждани окопаха тревите в междублоковите пространства в кварталите „Изгрев”, „Юг” и „Простор”.

 

Previous articleЩе остане ли глуха улица Яворов – втори път
Next articleГости от Албания за десет години Женска камерна група

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...