На педали през три граници (обновена)

0

12-та колобиколка раздаде велосипеди в томбола

Любители на колоезденето от Свиленград и цяла България се включиха в 12-тия старт на международната велообиколка, която се организира за Деня на Европа. В най-близката неделя до знаменателната дата – 9 май, на стартовата линия се подреждат стотици любители на колоездачния спорт, готови да се впуснат в предизвикателството на 100-километровия преход преминаващ през три граници и три гранични пункта на България, Гърция и Турция.

В старта към българските колоездачи се присъединиха гръцки и турски любители на колоезденето. Така броят на участниците надхвърли 600, което е пълен рекорд от зараждането на инициативата на кмета Георги Манолов.

В организацията на мащабното спортно събитие партньори на общината бяха свиленградският колоездачен клуб „Колорит” и колоездачните клубове на Орестиада и Одрин. В организацията се включи и Одринското валийство. В центъра на Одрин всички участници бяха приветствани с празнична програма с изпълнения на танцови състави от Свиленград и Одрин и рок група от Гърция. Домакините се погрижиха за почивката и обяда на всички участници в обиколката.

На специална томбола бяха раздадени три велосипеда и многобройни колоездачни аксесоари. Бяха разменени възпоменателни плакети между ръководствата на Свиленград и Одрин.

На старта в Свиленград участниците бяха поздравени от мажоретния ни състав и получиха рекламни сувенири, осигурени от Община Свиленград.

Previous articleСкок на приходите от туризъм
Next articleСъбират отново такса „дезинфекция” на границата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...