На педали през три граници (обновена)

0

12-та колобиколка раздаде велосипеди в томбола

Любители на колоезденето от Свиленград и цяла България се включиха в 12-тия старт на международната велообиколка, която се организира за Деня на Европа. В най-близката неделя до знаменателната дата – 9 май, на стартовата линия се подреждат стотици любители на колоездачния спорт, готови да се впуснат в предизвикателството на 100-километровия преход преминаващ през три граници и три гранични пункта на България, Гърция и Турция.

В старта към българските колоездачи се присъединиха гръцки и турски любители на колоезденето. Така броят на участниците надхвърли 600, което е пълен рекорд от зараждането на инициативата на кмета Георги Манолов.

В организацията на мащабното спортно събитие партньори на общината бяха свиленградският колоездачен клуб „Колорит” и колоездачните клубове на Орестиада и Одрин. В организацията се включи и Одринското валийство. В центъра на Одрин всички участници бяха приветствани с празнична програма с изпълнения на танцови състави от Свиленград и Одрин и рок група от Гърция. Домакините се погрижиха за почивката и обяда на всички участници в обиколката.

На специална томбола бяха раздадени три велосипеда и многобройни колоездачни аксесоари. Бяха разменени възпоменателни плакети между ръководствата на Свиленград и Одрин.

На старта в Свиленград участниците бяха поздравени от мажоретния ни състав и получиха рекламни сувенири, осигурени от Община Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...