Петър Щилянов с медал от шампионат на Колодрума

0

Държавен личен и отборен шампионат по колоездене за момчета се проведе в събота и неделя на Колодрума. Заедно се това беше връчена и купа „Тончо Димитров”, която се организира под егидата на местния колоездачен клуб в памет на местния състезател, печелил награди с националната фланелка на България по цял свят.

Състезателят на „Евроойл” Свиленград Петър Щилянов се класира трети в дисциплината 500 метра от място, а с постигнатото от надпреварата време стана седми сред кандидатите за купа „Тончо Димитров”. Така седмокласникът от СОУ „Д-р Петър Берон” спечели медал за свиленградския клуб, който заради кризата в отбора, не е достигал до почетната стълбица през последните 2-3 години.

Даниел Иванов от „Загорец 1880“ Нова Загора грабна купа „Тончо Димитров”. Отличието връчи племенникът на именития ни свиленградчанин – Димитър Христов. Втори се подреди Георги Петков от отбора на Несебър.

В инидвидуалните дисциплини Даниел Иванов спечели първото място на 200 м летящ старт, 500 м от място и 1000 метра. Второто място в дисциплините завоюва Георги Петков от отбора на Несебър. Цветомир Атанасов от Добрич се класира трети при при 200 м летящ старт и 1000 м.

На 2000 м отборно „Евроойл“ взеха бронзовото отличие. Свиленград се представи добре и в отборния спринт, където „Евроойл” зае четвъртото място. Тук златото взеха Добрич, Несебър – среброто, а Нова Загора се окичиха с бронза. Свиленградчани се наредиха четвърти и в крайното отборно класиране, като до последно надеждата беше, че сборът от времената ще ги заведе до бронза.

Свиленградски съдии не съдийстваха в държавния шампионат. Така те показаха съпричастност с решението на съдийската колегия по колоездене, заради неуредени финансови въпроси с БКС.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...