Петър Щилянов с медал от шампионат на Колодрума

0

Държавен личен и отборен шампионат по колоездене за момчета се проведе в събота и неделя на Колодрума. Заедно се това беше връчена и купа „Тончо Димитров”, която се организира под егидата на местния колоездачен клуб в памет на местния състезател, печелил награди с националната фланелка на България по цял свят.

Състезателят на „Евроойл” Свиленград Петър Щилянов се класира трети в дисциплината 500 метра от място, а с постигнатото от надпреварата време стана седми сред кандидатите за купа „Тончо Димитров”. Така седмокласникът от СОУ „Д-р Петър Берон” спечели медал за свиленградския клуб, който заради кризата в отбора, не е достигал до почетната стълбица през последните 2-3 години.

Даниел Иванов от „Загорец 1880“ Нова Загора грабна купа „Тончо Димитров”. Отличието връчи племенникът на именития ни свиленградчанин – Димитър Христов. Втори се подреди Георги Петков от отбора на Несебър.

В инидвидуалните дисциплини Даниел Иванов спечели първото място на 200 м летящ старт, 500 м от място и 1000 метра. Второто място в дисциплините завоюва Георги Петков от отбора на Несебър. Цветомир Атанасов от Добрич се класира трети при при 200 м летящ старт и 1000 м.

На 2000 м отборно „Евроойл“ взеха бронзовото отличие. Свиленград се представи добре и в отборния спринт, където „Евроойл” зае четвъртото място. Тук златото взеха Добрич, Несебър – среброто, а Нова Загора се окичиха с бронза. Свиленградчани се наредиха четвърти и в крайното отборно класиране, като до последно надеждата беше, че сборът от времената ще ги заведе до бронза.

Свиленградски съдии не съдийстваха в държавния шампионат. Така те показаха съпричастност с решението на съдийската колегия по колоездене, заради неуредени финансови въпроси с БКС.

Previous articleВместо Еленков проф. Каснакова става депутат
Next articleСпасяват деца от дим от баня

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...