Спасяват деца от дим от баня

0

Две дечица за малко да пострадат сериозно при пожар, тръгнал от банята в апартамент в кв. Изгрев. Неделната сутрин за малко да се окаже фатална за малчуганите. Родителите не усетили тежкия дим, а за пожара разбрали от огнеборците.

Съсед се обадил в пожарната за дим в банята му, идващ от жилище на петия етаж. Пристигналите в 6.00 часа огнеборци откриват децата в апартамент в 8-ми блок в Изгрев. В помещението било силно задимено, разказват пожарникари. Двамата огнеборци грабват децата и успяват да ги изведат навън, където ги предават на екип на спешна помощ. Те са прегледани и откарани в болницата, без опасност за живота. В друга стая пожарникарите откриват все още спящите родители, които предупреждават за огъня и ги евакуират.

Огледът показал, че пожарът е тръгнал от банята, от електрически вентилатор, дал накъсо. Заради пластмасовия материал, димът е бил повече от огъня. Унищожена е покъщнина, а 200 квадрата стени са опушени.

Апартаментът се ползва от семейство от разградския край, научи екипът ни. Днес входът на блока беше заключен. Някои от съседите не знаеха нищо, а други не пожелаха да коментират случилото се.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...