Спасяват деца от дим от баня

0

Две дечица за малко да пострадат сериозно при пожар, тръгнал от банята в апартамент в кв. Изгрев. Неделната сутрин за малко да се окаже фатална за малчуганите. Родителите не усетили тежкия дим, а за пожара разбрали от огнеборците.

Съсед се обадил в пожарната за дим в банята му, идващ от жилище на петия етаж. Пристигналите в 6.00 часа огнеборци откриват децата в апартамент в 8-ми блок в Изгрев. В помещението било силно задимено, разказват пожарникари. Двамата огнеборци грабват децата и успяват да ги изведат навън, където ги предават на екип на спешна помощ. Те са прегледани и откарани в болницата, без опасност за живота. В друга стая пожарникарите откриват все още спящите родители, които предупреждават за огъня и ги евакуират.

Огледът показал, че пожарът е тръгнал от банята, от електрически вентилатор, дал накъсо. Заради пластмасовия материал, димът е бил повече от огъня. Унищожена е покъщнина, а 200 квадрата стени са опушени.

Апартаментът се ползва от семейство от разградския край, научи екипът ни. Днес входът на блока беше заключен. Някои от съседите не знаеха нищо, а други не пожелаха да коментират случилото се.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...