Вместо Еленков проф. Каснакова става депутат

0

Председателят на общинския съвет в Свиленград Георги Еленков няма да стане депутат и да заеме мястото на напусналия днес народното събрание Красимир Стефанов. От структурата на ГЕРБ са взели решение адвокатът да остане в общинското ръководство и да продължи работата си като преедседател на местния парламент.

Адвокат Еленков е пети в листата на ГЕРБ от Хасковски избирателен район и трябваше да заеме депутатската банка след като бившият шеф на НАП Красимир Стефанов се отказа. Днес народното събрание прекрати с гласуване пълномощията на Стефанов по негово желание. Депутатът преди няколко месеца напусна групата на ГЕРБ и се обяви за независим. Появи се информация, че той ще прокарва политиката на все още невлязлата в парламента България без цензура.

След отказа на Еленков мястото на Красимир Стефанов ще заеме проф. Цонка Каснакова. Тя е преподавател в Тракийски университет Стара Загора. Родена е в село Йерусалимово община Любимец. Преди да стане преподавател в университета 14 години е работила като учителка в селата в областта, а така също в Любимец и Симеоновград.

Тя ще работи като депутат най-вероятно едва няколко работни дни. На 8 август се очаква парламентът да бъде разпуснат, а обявената дата за предсрочни избори е 5 октомври.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...