Вместо Еленков проф. Каснакова става депутат

0

Председателят на общинския съвет в Свиленград Георги Еленков няма да стане депутат и да заеме мястото на напусналия днес народното събрание Красимир Стефанов. От структурата на ГЕРБ са взели решение адвокатът да остане в общинското ръководство и да продължи работата си като преедседател на местния парламент.

Адвокат Еленков е пети в листата на ГЕРБ от Хасковски избирателен район и трябваше да заеме депутатската банка след като бившият шеф на НАП Красимир Стефанов се отказа. Днес народното събрание прекрати с гласуване пълномощията на Стефанов по негово желание. Депутатът преди няколко месеца напусна групата на ГЕРБ и се обяви за независим. Появи се информация, че той ще прокарва политиката на все още невлязлата в парламента България без цензура.

След отказа на Еленков мястото на Красимир Стефанов ще заеме проф. Цонка Каснакова. Тя е преподавател в Тракийски университет Стара Загора. Родена е в село Йерусалимово община Любимец. Преди да стане преподавател в университета 14 години е работила като учителка в селата в областта, а така също в Любимец и Симеоновград.

Тя ще работи като депутат най-вероятно едва няколко работни дни. На 8 август се очаква парламентът да бъде разпуснат, а обявената дата за предсрочни избори е 5 октомври.

Previous articleСпорт и туризъм в едно
Next articleПетър Щилянов с медал от шампионат на Колодрума

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...