Задържаха 106 кг хероин на границата

0

В неделя гледат мярката за неотклонение на тримата арестувани

Заловеният на Капитан Андреево ТИР, пътувал от Турция към България, е превозвал 106 кг и 300 гр хероин укрит в специален тайник, съобщиха на пресконференция директорът на митница Свиленград Валери Стайков, окръжния прокурор Иван Стоянов и шефът на ДАНС Павел Несторов. Дрогата беше открита на митница Свиленград след специализирана акция на ДАНС на 20 юли. Зад волана на ТИР-а е бил 59-годишния шофьор Надо Генчев Надов от Казанлъшко.

Според директора на митницата Валери Стайков такова голямо количество дрога не е залавяно от 2000 година насам, а стойността на пратката е около 10 милиона лева, по предварителни данни. Акцията по залавянето на дрогата е разработка на ДАНС, каза шефът на структурата в Хасково, Павел Несторов.

Официално ТИР-ът е бил натоварен с прежда, а дрогата е скрита в тайник между гредите на превозното средство. Задържаните по случая са трима. Предполага се, че най-важният от тях е Николай Тодоров-Дългия, а за него работят шофьорът Надо Генчев Надов и Георги Спасов. И тримата мъже са задържани в следствения арест за 72 часа.
При задържането и обиска на домовете на тримата наркотрафиканти са намерени и иззети около 40 000 евро, над 30 мобилни телефона и още толкова български и на чужди държави СИМ-карти.

В неделя Хасковският окръжен съд ще гледа марката им за неотклонение.

Previous articleВременният Валери Стайков иска шефското място в митницата за постоянно
Next articleРусев, Лилянов и Стайков на конкурса за митнически шеф

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...