Задържаха 106 кг хероин на границата

0

В неделя гледат мярката за неотклонение на тримата арестувани

Заловеният на Капитан Андреево ТИР, пътувал от Турция към България, е превозвал 106 кг и 300 гр хероин укрит в специален тайник, съобщиха на пресконференция директорът на митница Свиленград Валери Стайков, окръжния прокурор Иван Стоянов и шефът на ДАНС Павел Несторов. Дрогата беше открита на митница Свиленград след специализирана акция на ДАНС на 20 юли. Зад волана на ТИР-а е бил 59-годишния шофьор Надо Генчев Надов от Казанлъшко.

Според директора на митницата Валери Стайков такова голямо количество дрога не е залавяно от 2000 година насам, а стойността на пратката е около 10 милиона лева, по предварителни данни. Акцията по залавянето на дрогата е разработка на ДАНС, каза шефът на структурата в Хасково, Павел Несторов.

Официално ТИР-ът е бил натоварен с прежда, а дрогата е скрита в тайник между гредите на превозното средство. Задържаните по случая са трима. Предполага се, че най-важният от тях е Николай Тодоров-Дългия, а за него работят шофьорът Надо Генчев Надов и Георги Спасов. И тримата мъже са задържани в следствения арест за 72 часа.
При задържането и обиска на домовете на тримата наркотрафиканти са намерени и иззети около 40 000 евро, над 30 мобилни телефона и още толкова български и на чужди държави СИМ-карти.

В неделя Хасковският окръжен съд ще гледа марката им за неотклонение.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...