Обвинение за свиленградчанин след „разходка” със сирийци

0

Свиленградчанин получи обвинение в каналджийство, след като премина границата в компанията на 17 сирийци. Спътникът му в микробуса бил турски гражданин, който на този етап се води свидетел по делото. Като свидетел фигурира и Б. М., който е бил с лека кола във вечерта срещу понеделник, в близост до мястото на нелегалното преминаване, твърдят близки до разследването.

Случката се разиграла в неделя срещу понеделник, след полунощ. Граничарите залавят микробуса, превозващ сирийците, на зелена граница, в района между бензиностанция „Шел” и „Върбата”, извън територията на пункта. Мястото се оказало удобно за незаконната дейност, заради прикритието на нощта и гъстата растителност.

Шофьорът на буса е мъж с иницали Д.Г. с корени от Момково. При него имало и друг пътник – турчин. В колата униформените намират сирийските граждани. В граничното управление за разпит е откаран и друг мъж от Свиленград, който по това време се намирал в близост до мястото на налегалното преминаване, в лек автомобил.

На този етап на разследването обвинение за каналджийство е получил само шофьорът на микробуса. Той е пуснат под гаранция от 500 лв. Другите двама се водят свидетели.

Предполага се, че действията на обвиняемия са били следени от известно време. Сирийците са отведени в Елхово, откъдето ще бъдат пренасочени в съответните центрове, в зависимост от това дали ще поискат статут.

Previous articleВалери Стайков поема митницата за постоянно?
Next articleВаньо Танов се връща начело на Агенция „Митници”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...