Обвинение за свиленградчанин след „разходка” със сирийци

0

Свиленградчанин получи обвинение в каналджийство, след като премина границата в компанията на 17 сирийци. Спътникът му в микробуса бил турски гражданин, който на този етап се води свидетел по делото. Като свидетел фигурира и Б. М., който е бил с лека кола във вечерта срещу понеделник, в близост до мястото на нелегалното преминаване, твърдят близки до разследването.

Случката се разиграла в неделя срещу понеделник, след полунощ. Граничарите залавят микробуса, превозващ сирийците, на зелена граница, в района между бензиностанция „Шел” и „Върбата”, извън територията на пункта. Мястото се оказало удобно за незаконната дейност, заради прикритието на нощта и гъстата растителност.

Шофьорът на буса е мъж с иницали Д.Г. с корени от Момково. При него имало и друг пътник – турчин. В колата униформените намират сирийските граждани. В граничното управление за разпит е откаран и друг мъж от Свиленград, който по това време се намирал в близост до мястото на налегалното преминаване, в лек автомобил.

На този етап на разследването обвинение за каналджийство е получил само шофьорът на микробуса. Той е пуснат под гаранция от 500 лв. Другите двама се водят свидетели.

Предполага се, че действията на обвиняемия са били следени от известно време. Сирийците са отведени в Елхово, откъдето ще бъдат пренасочени в съответните центрове, в зависимост от това дали ще поискат статут.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...