Откриват спортната зала на 15 септември

0

Официалното откриване на спортната зала е на 15 септември. Прерязването на лентата на новото съоръжение е планирано за 11.00 часа. Сред гостите на събитието ще бъде Бойко Борисов, съобщиха от общината. За откриването в Свиленград ще пристигне и проф. Веселин Маргаритов – декан в ПУ „Паисий Хилендарски”, представители на спортни федерации, местни спортисти ветерани.

Веднага след откриването свиленградчани ще имат възможност да наблюдават демонстрации на различни спортни клубове в града.

Новата зала разполага с 1 100 седящи места, включително и места, достъпни за инвалиди. В нея могат да се упражняват почти всички видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, тенис, борба, бокс, кикбокс, карате, джудо, аеробика и други.

Залата е финансирана по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. Освен спортната зала в проекта бе включено и изграждането на две нови спортни площадки – в кв. “Кап. Петко войвода” и до Младежкия парк. В трите обекта бяха вложени 5 517 304 лева.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...