Откриват спортната зала на 15 септември

0

Официалното откриване на спортната зала е на 15 септември. Прерязването на лентата на новото съоръжение е планирано за 11.00 часа. Сред гостите на събитието ще бъде Бойко Борисов, съобщиха от общината. За откриването в Свиленград ще пристигне и проф. Веселин Маргаритов – декан в ПУ „Паисий Хилендарски”, представители на спортни федерации, местни спортисти ветерани.

Веднага след откриването свиленградчани ще имат възможност да наблюдават демонстрации на различни спортни клубове в града.

Новата зала разполага с 1 100 седящи места, включително и места, достъпни за инвалиди. В нея могат да се упражняват почти всички видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика, тенис, борба, бокс, кикбокс, карате, джудо, аеробика и други.

Залата е финансирана по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. Освен спортната зала в проекта бе включено и изграждането на две нови спортни площадки – в кв. “Кап. Петко войвода” и до Младежкия парк. В трите обекта бяха вложени 5 517 304 лева.

Previous articleСпират наводненията с новата помпена станция
Next articleТрима искат митницата в пореден конкурс

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...