Трима искат митницата в пореден конкурс

0

Трима свиленградчани са кандидати за шефове на тукашната митница. Документи за участие в конкурса са подали Христо Русев, Павел Лилянов и Димитър Зафиров. Русев и Лилянов са бивши началници на митницата в Свиленград. Единствено Зафиров е действащ митнически служител, началник на сектор „Разузнавателна информация”.

Настоящият конкурс е поредният в рамките на година. След преместването на екс началника Тодор Караиванов в София досега, митницата се управлява от временно изпълняващи длъжността – заместниците Георги Костадинов и Валери Стайков, а сега и назначеният за 45 дни пловдивчанин Боян Тодоров.

В края на 2013 година беше обявен конкурс, на който кандидатите за поста бяха осем. В дните между Коледа и нова година желаещите да оглавят митницата имаха едва два-три дни да подадат документи. До надпреварата за шефския стол бяха допуснати Димитър Зафиров, Христо Русев, Павел Лилянов и Ангел Дончев. Тогава обаче не беше излъчен победител. Последва нова конкурсна процедура, на която се явиха Христо Русев, Павел Лилянов и Валери Стайков. Единственият оцелял в подбора Валери Стайков дори се яви на интервю. На финалната права обаче, служебният министър на финансите Румен Порожанов прекрати конкурса заради нередности по провеждането му. Последва смяна на директора на Агенция Митници и на поста се завърна Ваньо Танов.

Списък на допуснати и недопуснати до следващ етап кандидати ще бъде изнесен на 15 септември. Преминалите през първия етап ще трябва да представят концепция на тема „Управление на дейностите в митницата, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания”. Финалният етап е интервю

Previous articleОткриват спортната зала на 15 септември
Next articleПари и умерен оптимизъм за големия воден проект

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...