Осиротялата митница. Това аларма ли е?

0

Митницата в Свиленград отново остава без шеф. Поредният в рамките само на една година конкурс отново няма да излъчи победител и съответно – началник на митническото управление. И докато миналият път това стана ясно едва на финала на процедурата, обявена за опорочена и съответно – прекратена, този път конкурсът е провален още при старта му. Тримата кандидати дори не са допуснати да участие в него.

Нито Димитър Зафиров, нито Христо Русев, нито Павел Лилянов, според комисията, отговарят на условията. Имената им са публикувани в списъка с недопуснати кандидати. Списък с допуснати на сайта на Агенцията – няма.

Според комисията, представените от митническия служител Димитър Зафиров документи за участие не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания за областта на висшето образование – социални, стопански и правни науки, с професионални направления: икономика или право; технически науки. А бившите митнически началници Русев и Лилянов не отговорят на условията за професионален опит.

Безкрайно продължилото шоу „Търси се… началник на Митница Свиленград” вече започна да става отегчително дори за масовата публика. Най-вероятно в митницата има хора, отговарящи на условията, коментират запознати. Защо обаче никой не се кандидатира? Дали конкурсите се провалят защото не е дошъл „подходящият” кандидат? Кой има интерес митницата в Свиленград да се ръководи „временно” или иначе казано на парче?

Според бившият началник на митницата в Свиленград Георги Шишков, ситуацията може да се окаже и друга. Впрочем, той на два пъти прогнозира, че конкурсите ще бъдат провалени, включително и настоящия.

Днес Шишков коментира лаконично, но все пак би алармата: Няма да има началник, защото няма да има митница. Работата върви натам – да минем към Бургас.

В края на месеца изтича временната заповед на сегашния шеф Боян Тодоров. Най-вероятно ще има нов Врид до насрочването на нов конкурс.

Previous articleПари и умерен оптимизъм за големия воден проект
Next articleТир изкриви задницата на Пасат до бензиностанция „Клас”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...