Осиротялата митница. Това аларма ли е?

0

Митницата в Свиленград отново остава без шеф. Поредният в рамките само на една година конкурс отново няма да излъчи победител и съответно – началник на митническото управление. И докато миналият път това стана ясно едва на финала на процедурата, обявена за опорочена и съответно – прекратена, този път конкурсът е провален още при старта му. Тримата кандидати дори не са допуснати да участие в него.

Нито Димитър Зафиров, нито Христо Русев, нито Павел Лилянов, според комисията, отговарят на условията. Имената им са публикувани в списъка с недопуснати кандидати. Списък с допуснати на сайта на Агенцията – няма.

Според комисията, представените от митническия служител Димитър Зафиров документи за участие не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания за областта на висшето образование – социални, стопански и правни науки, с професионални направления: икономика или право; технически науки. А бившите митнически началници Русев и Лилянов не отговорят на условията за професионален опит.

Безкрайно продължилото шоу „Търси се… началник на Митница Свиленград” вече започна да става отегчително дори за масовата публика. Най-вероятно в митницата има хора, отговарящи на условията, коментират запознати. Защо обаче никой не се кандидатира? Дали конкурсите се провалят защото не е дошъл „подходящият” кандидат? Кой има интерес митницата в Свиленград да се ръководи „временно” или иначе казано на парче?

Според бившият началник на митницата в Свиленград Георги Шишков, ситуацията може да се окаже и друга. Впрочем, той на два пъти прогнозира, че конкурсите ще бъдат провалени, включително и настоящия.

Днес Шишков коментира лаконично, но все пак би алармата: Няма да има началник, защото няма да има митница. Работата върви натам – да минем към Бургас.

В края на месеца изтича временната заповед на сегашния шеф Боян Тодоров. Най-вероятно ще има нов Врид до насрочването на нов конкурс.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...