Удължиха панаира до вторник

0

Панаирът в Свиленград няма да се разтури в неделя, както се очакваше. Рано тази сутрин от общината са взели решение, той да продължии до вторник, 30 септември, включително. Това съобщи директорът на Местни данъци и такси Живко Великов. Всеки от търговците, стига да има желание, може да остане до тогава.

Тазгодишният панаир беше официално открит в понеделник, на 22 септември. Традиционно той протича през есента, седмицата около Кръстовден, вече 95 години. В последните обаче общината в Свиленград даваше възможност на търговците, при желание от тяхна страна, да поставят шатри и сергии, от предната неделя. И така да компенсират обичайните дъждовни дни, в които клиентите на събора са по-малко.

През лятото обаче започна ремонт на парка, където се провежда панаира. До самото му официално откриване, работници оправяха настилката, отводнителната система и заравняваха терана, за да има приемлив вид за разпъването на шатрите и сергиите. Така се очерта веселбата и търговията да продължат само седмица.

Едва започнал, есента изненада търговци и клиенти с буря и вятър, връхлетял със 100 км в час. Върхушката разхвърли опънатите шатри, дрехи и локуми. Очакванията са днешният ден също да бъде дъждовeн.

Вчера от общината са разговаряли с търговците и са проучили нагласите им дали панаирът да се удължи с няколко дни. След това беше взето и решението, той да продължи до вторник. За допълнителните два дни, търговците няма да се таксуват, допълват още от общината.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...