Удължиха панаира до вторник

0

Панаирът в Свиленград няма да се разтури в неделя, както се очакваше. Рано тази сутрин от общината са взели решение, той да продължии до вторник, 30 септември, включително. Това съобщи директорът на Местни данъци и такси Живко Великов. Всеки от търговците, стига да има желание, може да остане до тогава.

Тазгодишният панаир беше официално открит в понеделник, на 22 септември. Традиционно той протича през есента, седмицата около Кръстовден, вече 95 години. В последните обаче общината в Свиленград даваше възможност на търговците, при желание от тяхна страна, да поставят шатри и сергии, от предната неделя. И така да компенсират обичайните дъждовни дни, в които клиентите на събора са по-малко.

През лятото обаче започна ремонт на парка, където се провежда панаира. До самото му официално откриване, работници оправяха настилката, отводнителната система и заравняваха терана, за да има приемлив вид за разпъването на шатрите и сергиите. Така се очерта веселбата и търговията да продължат само седмица.

Едва започнал, есента изненада търговци и клиенти с буря и вятър, връхлетял със 100 км в час. Върхушката разхвърли опънатите шатри, дрехи и локуми. Очакванията са днешният ден също да бъде дъждовeн.

Вчера от общината са разговаряли с търговците и са проучили нагласите им дали панаирът да се удължи с няколко дни. След това беше взето и решението, той да продължи до вторник. За допълнителните два дни, търговците няма да се таксуват, допълват още от общината.

Previous articleИзложба събра млад фотограф с доайен на снимането
Next articleДежа вю. Тодор Караиванов поема свиленградската митница

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...