Изложба събра млад фотограф с доайен на снимането

0

С „Детските усмивки на Свиленград” почна празничната програма

С изложбата „Детските усмивки на Свиленград” почна празничната програма на града. Автор на 22-те фотоса, показани в Арт галерията, е младият и изключително талантлив фотограф Христо Русев. Специален гост и изненада на събитието беше живата легенда на фотографията в Хасковско Карекин Карекинян. Идеята за гостуването му и за изложбата е на Дамски Лайънс клуб „Свилена” Свиленград.

Снимките предизвикаха интерес заради различната гледна точка и усмихнатите детски лица. Някои от тях са правени специално за изложбата, други са от различни събития, обясни 19-годишният фотограф Христо Русев. Всяка една от тях обаче споделя един миг, запечатан на щастливо детско личице.

Идеята за тази изложба възникна през месец март, каза г-жа Елена Манолова, президент на Дамския Лайънс клуб. Темата беше предизвикателство за Христо Русев, защото той снима основно репортажи, допълни тя. Снимките са от различни места в града, направени с много обич за нашите най-малки жители.

Въпреки младостта си, Христо има доста награди и вече сериозен опит във фотографията. Негови снимки са публикувани от „Нешънъл джиографик” и „Ройтерс”. Студентът по международни отношения е сред фотографите, чиито фотоси са част от изложбите на конкурса „Снимка на годината” през 2012-та и 2013-та. По покана на световноизвестния ни цигулар Вако Василев, Христо снима последният концерт от турнето му в България, а по покана на легендарния ни атлет Йордан Йовчев снима бенефиса му. В момента работи за Импакт прес груп.

Самият Христо обяснява, че обича репортажната фотография, а голямото предизвикателство в нея е уловеният миг, който разказва цяла една история. Запалил се по нея от Карекин Карекинян. Живата легенда на фотографията в Хасковско дойде на откриването на изложбата на младия си колега, в компанията на Златко Латев. Гости на събитието бяха и от колоездачния клуб на ветераните „Колорит”, с които Христо кара колело почти всяка неделя. Десетки свиленградчани пък дойдоха да видят фотосите с децата си. Те ще останат в арт галерията до 10 октомври. После ще бъдат изложени в спортната зала, за да могат свиленградчани да им се наслаждават.

Именно с изложбата „Детските усмивки на Свиленград” почна празничната програма на града.

на снимката: фотографите Златко Латев, Христо Русев и Карекин Карекинян

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...