Изложба събра млад фотограф с доайен на снимането

0

С „Детските усмивки на Свиленград” почна празничната програма

С изложбата „Детските усмивки на Свиленград” почна празничната програма на града. Автор на 22-те фотоса, показани в Арт галерията, е младият и изключително талантлив фотограф Христо Русев. Специален гост и изненада на събитието беше живата легенда на фотографията в Хасковско Карекин Карекинян. Идеята за гостуването му и за изложбата е на Дамски Лайънс клуб „Свилена” Свиленград.

Снимките предизвикаха интерес заради различната гледна точка и усмихнатите детски лица. Някои от тях са правени специално за изложбата, други са от различни събития, обясни 19-годишният фотограф Христо Русев. Всяка една от тях обаче споделя един миг, запечатан на щастливо детско личице.

Идеята за тази изложба възникна през месец март, каза г-жа Елена Манолова, президент на Дамския Лайънс клуб. Темата беше предизвикателство за Христо Русев, защото той снима основно репортажи, допълни тя. Снимките са от различни места в града, направени с много обич за нашите най-малки жители.

Въпреки младостта си, Христо има доста награди и вече сериозен опит във фотографията. Негови снимки са публикувани от „Нешънъл джиографик” и „Ройтерс”. Студентът по международни отношения е сред фотографите, чиито фотоси са част от изложбите на конкурса „Снимка на годината” през 2012-та и 2013-та. По покана на световноизвестния ни цигулар Вако Василев, Христо снима последният концерт от турнето му в България, а по покана на легендарния ни атлет Йордан Йовчев снима бенефиса му. В момента работи за Импакт прес груп.

Самият Христо обяснява, че обича репортажната фотография, а голямото предизвикателство в нея е уловеният миг, който разказва цяла една история. Запалил се по нея от Карекин Карекинян. Живата легенда на фотографията в Хасковско дойде на откриването на изложбата на младия си колега, в компанията на Златко Латев. Гости на събитието бяха и от колоездачния клуб на ветераните „Колорит”, с които Христо кара колело почти всяка неделя. Десетки свиленградчани пък дойдоха да видят фотосите с децата си. Те ще останат в арт галерията до 10 октомври. После ще бъдат изложени в спортната зала, за да могат свиленградчани да им се наслаждават.

Именно с изложбата „Детските усмивки на Свиленград” почна празничната програма на града.

на снимката: фотографите Златко Латев, Христо Русев и Карекин Карекинян

Previous articleУраганен вятър удари дървета и коли
Next articleУдължиха панаира до вторник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...