Близо 30 на сто избирателна активност към обяд

0

27.82% е избирателната активност в община Свиленград към 13.00 часа. До 10.00 часа правото си на вот бяха упражнили около 11 на сто от гласоподавателите.

Малко преди 11.00 часа обаче пред някои от секциите се изви опашка от чакащи да пуснат гласа си. Можеха да се видят и по-възрастни хора, и по-млади. Роденият през 1922 година Георги Раковски, който е на 92 години каза, че никога не е пропускал вот. Малко след него гласа си пусна и 19-годишен младеж, който за пръв път се възползва от това си право.

Този път просто е важно да се гласува, казаха по-млади гласоподаватели, които рядко отиват до изборните урни. Бъдещето не може да стане по-хубаво без нашето участие, категорични бяха те.

В една от секциите в ПГГСИ „Христо Ботев”, малък букет жълти цветчета бяха украси масата на избирателната урна. Донесоха ги от секционната комисия, за настроение.

Дано хубавото време днес да е символ и на по-хубаво бъдеще, коментираха хората.

Паралелно преброяване на Алфа рисърч обаче в коридорите на училището остана пренебрегнато от избирателите. Страхуват се нещо хората, каза и представителят на агенцията. Смятат, че ще се разбере за кого са гласували.

До обяд гласа си бяха пуснали 5 627 гласоподаватели. Общо право на вот имат 20 хил. 223-ма в община Свиленград.

Следващите данни ще бъдат известни след 17.00 часа.

Осем депутати ще излъчи днес област Хасково, които да представляват хората в народното събрание.

Previous articleОткриха ловния сезон за едър дивеч
Next articleЧестит празник, Свиленград!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...