Младите огнеборци на Свиленград спечелиха Купата „Юлиан Манзаров”

0

В изключителна конкуренция учениците от свиленградското СОУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха купата „Юлиан Манзаров“. В турнира, чийто домакин бе град Ловеч, участваха 100 деца на възраст от 12 до 16 години.

11 отбора от 10 области взеха участие в надпреварата „Млад огнеборец“ тази неделя. Те се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Щафетно бягане с препятствия“.

Свиленградският отбор постигна общ резултат от 1051.56 точки. Свиленградчани демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на препятствията. На три точки след победителя останаха учениците от пловдивското спортно училище „Васил Левски“, а бронзовите медали заслужиха децата от айтоското СОУ „Н. Й. Вапцаров“.

Отличията бяха връчени от зам.-директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Васил Василев. Той посочи, че целта на турнира е да възпитава у младите хора необходимите умения за всеки гражданин в случаи на бедствия, аварии и катастрофи.

Турнирът „Млад огнеборец“ е основан през 2001 г. по инициатива на тогавашния кмет на Карлово. До момента турнирът има 11 издания, като домакини са били Карлово, Свищов и Ловеч. От 2004 г. надпреварата се провежда за преходната купа „Юлиян Манзаров“ в памет на ученика-спасител от Свищов, загинал на 4 април 2004 г. при спасяване на свои съученици в река Лим, Сърбия.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...