Младите огнеборци на Свиленград спечелиха Купата „Юлиан Манзаров”

0

В изключителна конкуренция учениците от свиленградското СОУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха купата „Юлиан Манзаров“. В турнира, чийто домакин бе град Ловеч, участваха 100 деца на възраст от 12 до 16 години.

11 отбора от 10 области взеха участие в надпреварата „Млад огнеборец“ тази неделя. Те се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Щафетно бягане с препятствия“.

Свиленградският отбор постигна общ резултат от 1051.56 точки. Свиленградчани демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на препятствията. На три точки след победителя останаха учениците от пловдивското спортно училище „Васил Левски“, а бронзовите медали заслужиха децата от айтоското СОУ „Н. Й. Вапцаров“.

Отличията бяха връчени от зам.-директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Васил Василев. Той посочи, че целта на турнира е да възпитава у младите хора необходимите умения за всеки гражданин в случаи на бедствия, аварии и катастрофи.

Турнирът „Млад огнеборец“ е основан през 2001 г. по инициатива на тогавашния кмет на Карлово. До момента турнирът има 11 издания, като домакини са били Карлово, Свищов и Ловеч. От 2004 г. надпреварата се провежда за преходната купа „Юлиян Манзаров“ в памет на ученика-спасител от Свищов, загинал на 4 април 2004 г. при спасяване на свои съученици в река Лим, Сърбия.

Previous articleОсъден за купуване на гласове в Свиленград
Next articleПодготвя се визия за развитието на Свиленград до 2020 г. с допитване до жителите му

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...