Подготвя се визия за развитието на Свиленград до 2020 г. с допитване до жителите му

0

Интегрираният план за развитието на града до 2020 година стигна на етап обсъждане с гражданите на конкретните насоки. Срещата е планира за 16 октомври, четвъртък, от 15.00 часа в заседателната зала на общината. Всеки, който прояви интерес, може да присъства на публичното обсъждане.

Близо 200 души участваха в организираната преди време по интернет анкета, съставена с участието на външни специалисти. Според участниците в нея – граждани, бизнес и администрация, сред основните проблеми на града са безработицата, ниското заплащане и липсата на инвестори.

Оказва се, че пенсионерите, с които беше проведено отделно проучване, не през интернет, определят като основен проблем емиграцията и демографският срив. Бабите не искат деца и внуци да напускат родното място, в търсене на препитание в чужбина или големите градове.

В анкетното проучване с най-висок резултат на одобрение, над 80 на сто, се ползва подобрената инфраструктура, а гражданите и бизнеса са доволни от развитието на града през последните години.

Конкретни решения на поставените проблеми ще предложат експертите на 16 октомври. А гражданите, които искат да се чуе мнението им, ще могат да излязат със свои предложения.

Интегрираният план за възстановяване и развитие се подготвя по проект, спечелен от общината и се финансира от програмата за Регионално развитие.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...