Подготвя се визия за развитието на Свиленград до 2020 г. с допитване до жителите му

0

Интегрираният план за развитието на града до 2020 година стигна на етап обсъждане с гражданите на конкретните насоки. Срещата е планира за 16 октомври, четвъртък, от 15.00 часа в заседателната зала на общината. Всеки, който прояви интерес, може да присъства на публичното обсъждане.

Близо 200 души участваха в организираната преди време по интернет анкета, съставена с участието на външни специалисти. Според участниците в нея – граждани, бизнес и администрация, сред основните проблеми на града са безработицата, ниското заплащане и липсата на инвестори.

Оказва се, че пенсионерите, с които беше проведено отделно проучване, не през интернет, определят като основен проблем емиграцията и демографският срив. Бабите не искат деца и внуци да напускат родното място, в търсене на препитание в чужбина или големите градове.

В анкетното проучване с най-висок резултат на одобрение, над 80 на сто, се ползва подобрената инфраструктура, а гражданите и бизнеса са доволни от развитието на града през последните години.

Конкретни решения на поставените проблеми ще предложат експертите на 16 октомври. А гражданите, които искат да се чуе мнението им, ще могат да излязат със свои предложения.

Интегрираният план за възстановяване и развитие се подготвя по проект, спечелен от общината и се финансира от програмата за Регионално развитие.

Previous articleМладите огнеборци на Свиленград спечелиха Купата „Юлиан Манзаров”
Next articleТоварни влакове се движат по новата жп линия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...