Товарни влакове се движат по новата жп линия

0

Товарни влакове вече се движат по новата жп линия в участъка при Свиленград. Предстои и пътническите композиции да се изместят по новото трасе, а опасният жп прелез при Сива река остава в историята. Тези дни се очаква да започне демонтаж на старата линия при селото.

Товарните композициите минават под новия надлез при Сива река, който беше завършен през лятото, и стигат до гара Свиленград. Надлезът беше изграден по проекта за модернизация на жп линията Пловдив-Свиленград, по който все още се работи. Той беше пуснат в движение през лятото, след като близо два месеца, пътуващите с автомобили до и от Сива река използваха обходен маршрут, малко в страни от пътя, по който течаха строителни дейности. Влакове под надлеза обаче започнаха да преминават, след като жп линията тук беше завършена, в края на септември.

Товарните композиции навлизат по новото трасе при Нова Загора и продължават за Симеоновград и Свиленград. От месеци пътническите превози от и за Димитровград се осъществяват с автобуси. Тези дни предстои демонтиране на старите релси и при Сива река. След това опасният жп прелез, на който често ставаха инциденти, ще остане в историята.

Припомняме, че жп линията Димитровград – Свиленград – гръцка граница трябва да бъде пусната в експлоатация през есента на 2015 г. До края на годината се очаква да бъде пуснато движението между жп гарите Димитровград и Симеоновград.

снимка: архив

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...