Товарни влакове се движат по новата жп линия

0

Товарни влакове вече се движат по новата жп линия в участъка при Свиленград. Предстои и пътническите композиции да се изместят по новото трасе, а опасният жп прелез при Сива река остава в историята. Тези дни се очаква да започне демонтаж на старата линия при селото.

Товарните композициите минават под новия надлез при Сива река, който беше завършен през лятото, и стигат до гара Свиленград. Надлезът беше изграден по проекта за модернизация на жп линията Пловдив-Свиленград, по който все още се работи. Той беше пуснат в движение през лятото, след като близо два месеца, пътуващите с автомобили до и от Сива река използваха обходен маршрут, малко в страни от пътя, по който течаха строителни дейности. Влакове под надлеза обаче започнаха да преминават, след като жп линията тук беше завършена, в края на септември.

Товарните композиции навлизат по новото трасе при Нова Загора и продължават за Симеоновград и Свиленград. От месеци пътническите превози от и за Димитровград се осъществяват с автобуси. Тези дни предстои демонтиране на старите релси и при Сива река. След това опасният жп прелез, на който често ставаха инциденти, ще остане в историята.

Припомняме, че жп линията Димитровград – Свиленград – гръцка граница трябва да бъде пусната в експлоатация през есента на 2015 г. До края на годината се очаква да бъде пуснато движението между жп гарите Димитровград и Симеоновград.

снимка: архив

Previous articleПодготвя се визия за развитието на Свиленград до 2020 г. с допитване до жителите му
Next articleFibank отбеляза 10 години на своя клон в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...