Само Караиванов допуснат до конкурса за шеф на митницата

0

Сегашният временно изпълняващ длъжността началник на митница „Свиленград“ Тодор Караиванов е единственият кандидат допуснат до конкурса за длъжността, съобщават от Агенция „Митници“.

Той следва да представи концепция за стратегическо управление на тема: „Управление на дейностите в Митница „Свиленград“, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания“ с обем до 10 стр. в срок до 17 часа на 24 октомври.

В края на септември Караиванов бе командирован в Свиленград за 45 дни. Той е родом от Харманли и има 14-годишен стаж на митница „Свиленград“. Там бе и началник от 1 февруари 2011 г. до август 2013 г., по времето на Ваньо Танов. През лятото той бе преназначен за експерт в дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Централно митническо управление София.

В последния конкурс за длъжността началник на митницата тримата кандидати не бяха допуснати до защита, защото не отговаряха на изискванията. Сред тях и двама бивши началници на митническото управление – Павел Лилянов и Христо Русев. Третият, подал документи и също недопуснат беше Димитър Зафиров.

До настоящия и пореден конкурс в рамките на година и половина, отново не бяха допуснати трима кандидати. Това са Димитър Зафиров, Павел Лилянов и Янко Пенчев. Причината за отказа е, че не са могли с представените документи да удостоверят необходимия професионален опит за длъжността.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...