Музеят в Свиленград организира фотоконкурс „История в снимки”

3

Фотоконкурс „Родният край – история в снимки” организират от музея в Свиленград. Идеята на конкурса е да бъдат събрани и представени пред публиката изображения от миналото на града и региона. Хронологическият обхват на снимките за фотоконкурса е до края на ХХ век.

Снимки се приемат в няколко направления – копринарство, занаяти и търговия, църковно-образователно дело, крепости и старини, празници –  общоградски, семейни, училищни и др.

Участниците са разделени в две възрастови групи: до 18 години и над 18 години. Снимките трябва да са в хартиен или дигитален формат JPEG, да имат заглавие и задължително да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката – до 500 знака.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали.

Фотосите могат да се изпращат на адрес: гр. Свиленград, бул. „България“ № 150, За фотоконкурса или на ел. адрес: istoriyavsnimki@gmail.com.

Крайният срок за участие е 16 май 2019 г. включително. Номинираните и победителите ще бъдат обявени на 18 май 2019 г. – Международен ден на музеите и ще бъдат подредени в изложба.

3 COMMENTS

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...