Музеят в Свиленград организира фотоконкурс „История в снимки”

3

Фотоконкурс „Родният край – история в снимки” организират от музея в Свиленград. Идеята на конкурса е да бъдат събрани и представени пред публиката изображения от миналото на града и региона. Хронологическият обхват на снимките за фотоконкурса е до края на ХХ век.

Снимки се приемат в няколко направления – копринарство, занаяти и търговия, църковно-образователно дело, крепости и старини, празници –  общоградски, семейни, училищни и др.

Участниците са разделени в две възрастови групи: до 18 години и над 18 години. Снимките трябва да са в хартиен или дигитален формат JPEG, да имат заглавие и задължително да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката – до 500 знака.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали.

Фотосите могат да се изпращат на адрес: гр. Свиленград, бул. „България“ № 150, За фотоконкурса или на ел. адрес: istoriyavsnimki@gmail.com.

Крайният срок за участие е 16 май 2019 г. включително. Номинираните и победителите ще бъдат обявени на 18 май 2019 г. – Международен ден на музеите и ще бъдат подредени в изложба.

Previous articleНедекларирана валута в кутии за бисквити откриха митничари
Next articleЧиталището с награда за „Вечерта на китарите”

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...