Изготвят актуална кадастрална карта на града

0

Десетки на ден попълват анкетни карти за имотите си в регулация

Изготвят кадастрална карта на града. 12 ноември е крайният срок, в който свиленградчани ще могат да занесат копия на документите си за собственост и да попълнят анкетни карти за имотите си. Близо 10 души стояха следобед пред стая 211 в общинската администрация. Хората бяха от различни възрасти и въпреки че не им беше съвсем ясно защо трябва да регистрират имотите си, търпеливо чакаха реда си. Близо 60 души са минали от сутринта, показаха сметките на Димитър Димитров, представител на фирма Геосат, която има за задача да изработи кадастралната карта на града. Той разсняваше на всеки целта на анкетните карти, чието попълване не отнема много време.

Всеки, който притежава имот в регулацията на населеното място трябва да си извади копие на документите за собствеността на земята или на сградите и да ги предостави тука за анкетирането, обясни Димитров. За да може след като се изработи кадастралната карта, графичната основа, за всеки имот да се впише документа за собственост или част от него или за сградата, или апартамента.

Кадастралната карта, която ще се направи, освен Свиленград, ще включва и землището на Капитан Андреево. Затова е добре и хората от селото да участват в анкетирането.

Самото участие всъщност не е задължение, а право на гражданите. И е първият етап от изработването на кадастралната карта. Предоставянето на документите ще донесе сигурност на собствениците, че правата им ще бъдат вписани, като това ще доведе до най-актуалния и точен кадастър. В момента се набират данните от различни източници, като анкетата е само един от тях.

След като бъде изработена кадастралната карта и кадастралните регистри, те ще бъдат обявени на видно място и в определен срок собствениците могат да проверят дали всички данни са нанесени точно и коректно. Ако има разминаване или непълнота, се подава възражение до фирмата изпълнител за отстраняването им. След изтичането и този срок, се изработва самата кадастрална карта и кадастралните регистри на Свиленград и землището му.

Възложител на обществената поръчка е държавата, а изработването на картата е стъпка към електронното управление на администрацията. Община Свиленград съдейства на фирмата изпълнител, като е предоставила помещения на първия етаж, където се приемат документите на гражданите.�

 

Previous articleПроверяват общински съветник и екс граничен полицай за купуване на гласове
Next articleГръм подпали фабрика и удари къща

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...