Тръби на показ заради подпочвени води

0

Тръби от канализацията в „Гебран” стоят вече два месеца на открито. По проблема не се работи, твърдят жители на квартала, които публикуваха снимки на разтурената улица „Крали Марко” в социалната мрежа Фейсбук. Снимките са качени в групата „Свиленград”.

Оказа се, че високите подпочвени води в района затрудняват работата по вкопаването на тръбите, коментираха проблема от мащабния проект за водния цикъл на града. Справянето с тях е една от тежките задачи пред изпълнителите, които са вече на финалната права на строително-ремонтните дейности.

На мястото ще има канална помпена станция. От тази улица ще минават тръбите, които ще завършат цикъла като свържат Гарата и Гебран с пречиствателната станция за отпадни води на другия бряг на Марица, преминавайки през стария жп мост. Работата по КПС-тата е всъщност най-тежката, за да може после целият цикъл да заработи, уточниха специалистите.

Различни технологии се използват, за да се осуши района, каза координаторът на проекта инж. Иванка Димитрова. Дъното на шахтата на такава дълбочина, от 6 метра, обаче е трудно да се фиксира и монтира при честите и обилни валежи от лятото насам, допълни тя. Изпълнителите полагат усилия да решат въпроса, но това зависи и от климатичните условия. Всяко покачване на подпочвените води връщало работата от начало.

От начало започва и сега, след започналия в събота дъжд, предизвикал частични наводнения на обичайните места.

От администрацията увериха още, че са готови с проект по Програмата за развитие на селските райони, по който после да се обновят изцяло разкопаните заради „водния цикъл” улици, включително и въпросната „Крали Марко”.

Previous articleИзложба на Сашо Карапеев в арт галерията
Next articleКамерата на КАТ „хваща” на фокус и на тъмно

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...