Камерата на КАТ „хваща” на фокус и на тъмно

0

Мобилната камера на КАТ може да снима и в тъмната част на денонощието. Предупреждението разпространиха от полицията като превантивна мярка срещу високата скорост, която си позволяват „джигитите” на пътя.

Системата, монтирана на полицейска кола „хваща” нарушителя, позволил си превишена скорост, а пътните полицаи го глобяват на място. Един от изловените „рекордьори” е кръстосвал улици в града със 100 км в час. А турът е завършил с отнета книжка.

Междувременно, приключи операцията „24 часа контрол на скоростта”, която се проведе на територията на цялата страна. В рамките на денонощие беше извършван постоянен контрол по пътищата. Акцията е заради сериозното увеличение на броя на ПТП-ата, предизвикани заради превишена скорост. Маратонът приключи тази сутрин в 10.00 часа.

В Свиленград от 16-те регистрирани нарушения, 14 са заради превишена скорост.

Операцията е първата по рода си в България и част от предприетите от Пътна полиция мерки за подобряване на пътно-транспортната обстановка в страната. Тя се прилага успешно в някои водещи европейски държави.

Анализа на деветмесечието на хасковската дирекция показва, че основна причина за възникналите тежки ПТП е превишена или несъобразена скорост от страна на водачите. Вследствие на нея са настъпили 69 ПТП с 2 убити и 89 ранени граждани. Вследствие на несъобразена или превишена скорост са настъпили и 183 ПТП с материални щети.

Previous articleТръби на показ заради подпочвени води
Next articleАдреси и в Свиленград претърсени заради акцията на Лесово

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...