Задържаните за хероина остават в ареста. Баща и син твърдят, че нямат общо

0

Задържаните за 112-те кг хероин край свиленградското с. Щит Сребрю Сребрев и синът му Михаил остават в ареста, определи Хасковският окръжен съд. Днес стана ясно, че чистото тегло на наркотика е 104 кг.

Подробности около акцията станаха известни на специална пресконференция в Хасково преди два дни. Дрогата бе открита в депо, прикрито под храсти в силно пресечена местност на 15 – 20 метра от 309-та гранична пирамида. Двамата задържани са развивали легална земеделска дейност в района. Сребрю Сребрев е излежал присъда за убийство и отвличане и е освободен от старозагорския затвор през юни 2011 г. В апартамент в Свиленград са открити боеприпаси, пистолет, телефони и симкарти.

В днешната мярка за неотклонение, защитата на двамата обвиняеми поиска те да бъдат освободени, защото нямало доказателства, че са съпричастни към хероина. По думите на адв. Веско Георгиев, Сребрю Сребрев е бил задържан в момент, когато е бил на 10 метра от дрогата и без дори да я докосне. Той обясни, че по тази пътека вървят местни хора и със същия успех би могъл да бъде заловен друг случаен минувач.

Пред съда Сребрю Сребрев обясни, че няма нищо общо със случая и хероин е виждал само по телевизията. Той допълни, че страда от доста заболяване, които не биха му позволили да носи чувалите с дрога.

„Синът ми беше на 300 метра от мен, а аз на 10 метра от чувалите, когато ме задържаха, нито съм ги пипал, нито съм ги носил“, повтори задържаният.

Синът му Михаил също отрече да е виновен и че не се е отделял от трактора си. Двамата с баща си поискаха пълно оневиняване.

Мярката за задържане може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив, което адвокат Георгиев заяви, че ще бъде сторено.

източник: haskovo.info

Previous articleИма задържани за зверския побой над страците от Малко градище
Next articleКараиванов временен шеф до финала на конкурса

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...