Задържаните за хероина остават в ареста. Баща и син твърдят, че нямат общо

0

Задържаните за 112-те кг хероин край свиленградското с. Щит Сребрю Сребрев и синът му Михаил остават в ареста, определи Хасковският окръжен съд. Днес стана ясно, че чистото тегло на наркотика е 104 кг.

Подробности около акцията станаха известни на специална пресконференция в Хасково преди два дни. Дрогата бе открита в депо, прикрито под храсти в силно пресечена местност на 15 – 20 метра от 309-та гранична пирамида. Двамата задържани са развивали легална земеделска дейност в района. Сребрю Сребрев е излежал присъда за убийство и отвличане и е освободен от старозагорския затвор през юни 2011 г. В апартамент в Свиленград са открити боеприпаси, пистолет, телефони и симкарти.

В днешната мярка за неотклонение, защитата на двамата обвиняеми поиска те да бъдат освободени, защото нямало доказателства, че са съпричастни към хероина. По думите на адв. Веско Георгиев, Сребрю Сребрев е бил задържан в момент, когато е бил на 10 метра от дрогата и без дори да я докосне. Той обясни, че по тази пътека вървят местни хора и със същия успех би могъл да бъде заловен друг случаен минувач.

Пред съда Сребрю Сребрев обясни, че няма нищо общо със случая и хероин е виждал само по телевизията. Той допълни, че страда от доста заболяване, които не биха му позволили да носи чувалите с дрога.

„Синът ми беше на 300 метра от мен, а аз на 10 метра от чувалите, когато ме задържаха, нито съм ги пипал, нито съм ги носил“, повтори задържаният.

Синът му Михаил също отрече да е виновен и че не се е отделял от трактора си. Двамата с баща си поискаха пълно оневиняване.

Мярката за задържане може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив, което адвокат Георгиев заяви, че ще бъде сторено.

източник: haskovo.info

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...