Крадците с резачката остават в ареста

0

Полицията разплела следите по откраднатия телефон

Тримата задържани за грабежа и зверския побой над възрастното семейство от Малко градище са свиленградски роми. Това са Стойчо Огнянов, който е лежал в затвора три пъти и сега е направил пълни самопризнания. Той е действал в съучастие с Васил Атанасов и Иван Георгиев, според постановлението на разследващия полицай.

Грабежът в дома на Боньо и Мавруда Боневи стана на 4-ти този месец, когато маскираните мъже нахлули през нощта в къщата на старците. Нанесеният тежък побой потресе страната и предизвика вълна от възмущение, заради жестокостта. Старците бяха бити, влачени и заплашвани с моторна резачка, за да предадат спестяванията си. От дома им бяха откраднати телефон, моторна резачка и 2500 лв.

Подробностите по бруталния случай бяха разкрити от областната дирекция на МВР на специален брифинг. На него присъства и началникът на свиленградското районно управление Димитър Янакиев. За 10 дни са били разпитани над 100 души, а целия контингент в региона бил обърнат наопаки.

Следите се разплели, когато 24-годишният рецидивист Стойчо продал откраднатия от дома на Боневи телефон на свиленградска заложна къща. След няколко дни обаче той се разколебал и отишъл да си откупи телефона. После унищожил доказателството. Следи от gsm-а обаче били открити в дома му. Документирано на видеозапис било и посещението му в заложната къща, а графологическа експертиза доказала подписа му под документа за залог. Останалите двама съучастници – на 30 и 44 г. също от Свиленград, са задържани на другия ден. Открити са още откраднатата резачка и маска.

24-годишният Стойчо Огнянов бил всъщност работник на старците и бил нает от роднини това лято да разчиства двора на селската къща срещу 50 лв. надник. Рецидивистът знаел за задната врата на къщата, откъдето всъщност се промъкнал в онази нощ заедно с двамата си авери, предполагайки, че старците имат пари. Синът бил гурбетчия, а зетят – митничар.

Прокуратурата е готова с повдигане на обвинение по член 199 от НК, който касае нанасяне на тежка телесна повреда при грабеж. Определената присъда за това деяние е лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Днес в Хасковския окръжен съд беше мярката за неотклонение. Стойчо Огнянов единствен се призна за виновен и заяви, че съжалява за стореното, а Васил Атанасов и Иван Георгиев заявиха, че нямат нищо общо със случая и друг ги е натопил. Съдът реши и тримата да останат в ареста.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...