Крадците с резачката остават в ареста

0

Полицията разплела следите по откраднатия телефон

Тримата задържани за грабежа и зверския побой над възрастното семейство от Малко градище са свиленградски роми. Това са Стойчо Огнянов, който е лежал в затвора три пъти и сега е направил пълни самопризнания. Той е действал в съучастие с Васил Атанасов и Иван Георгиев, според постановлението на разследващия полицай.

Грабежът в дома на Боньо и Мавруда Боневи стана на 4-ти този месец, когато маскираните мъже нахлули през нощта в къщата на старците. Нанесеният тежък побой потресе страната и предизвика вълна от възмущение, заради жестокостта. Старците бяха бити, влачени и заплашвани с моторна резачка, за да предадат спестяванията си. От дома им бяха откраднати телефон, моторна резачка и 2500 лв.

Подробностите по бруталния случай бяха разкрити от областната дирекция на МВР на специален брифинг. На него присъства и началникът на свиленградското районно управление Димитър Янакиев. За 10 дни са били разпитани над 100 души, а целия контингент в региона бил обърнат наопаки.

Следите се разплели, когато 24-годишният рецидивист Стойчо продал откраднатия от дома на Боневи телефон на свиленградска заложна къща. След няколко дни обаче той се разколебал и отишъл да си откупи телефона. После унищожил доказателството. Следи от gsm-а обаче били открити в дома му. Документирано на видеозапис било и посещението му в заложната къща, а графологическа експертиза доказала подписа му под документа за залог. Останалите двама съучастници – на 30 и 44 г. също от Свиленград, са задържани на другия ден. Открити са още откраднатата резачка и маска.

24-годишният Стойчо Огнянов бил всъщност работник на старците и бил нает от роднини това лято да разчиства двора на селската къща срещу 50 лв. надник. Рецидивистът знаел за задната врата на къщата, откъдето всъщност се промъкнал в онази нощ заедно с двамата си авери, предполагайки, че старците имат пари. Синът бил гурбетчия, а зетят – митничар.

Прокуратурата е готова с повдигане на обвинение по член 199 от НК, който касае нанасяне на тежка телесна повреда при грабеж. Определената присъда за това деяние е лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Днес в Хасковския окръжен съд беше мярката за неотклонение. Стойчо Огнянов единствен се призна за виновен и заяви, че съжалява за стореното, а Васил Атанасов и Иван Георгиев заявиха, че нямат нищо общо със случая и друг ги е натопил. Съдът реши и тримата да останат в ареста.

Previous articleПроверки наред на Капъкуле. Туристи: Пет часа чакаме
Next articleАпелативният съд пусна Сребреви срещу подписка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...