Апелативният съд пусна Сребреви срещу подписка

0

Пловдивският апелативен съд освободи срещу най-леката мярка – „подписка“, Сребрю и Михаил Сребреви. Бащата и синът бяха задържани за 112 кг хероин при операция на ДАНС и прокуратурата, провела се на 11 и 12 ноември. Преди седмица Хасковския окръжен съд реши да остави и двамата в ареста за постоянно.

Ден след провелата се операция, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че дрогата е пренасяна през зелена граница по нова схема. Тя била укрита в депо в земеделска земя в района на граничното село Щит. Експерти оцениха дрогата на 13 млн. лева. При извършения обиск в апартамент в Свиленград разследващите открили огнестрелно оръжие, боеприпаси, мобилни телефони и СИМ карти. Бащата е излежавал присъда за убийство и е освободен от затвора през 2011-а година.

Пред съда в Хасково двамата обвиняеми категорично отрекоха да имат нещо общо с открития хероин. И обясниха, че при залавянето им бащата е бил на повече от 10 м от дрогата, а синът му Михаил – на 300. Съдът обаче реши да вземе предвид мнението на прокуратурата и ги остави в ареста.

Сребреви обжалваха пред Апелативния съд в Пловдив мярката си за неотклонение. Апелативните магистрати прецениха, че двамата трябва да бъдат освободени срещу най-леката – подписка. Основният им аргумент е, че реализираната от правоохранителните органи акция е професионално неиздържана и са нужни значителни по обем допълнителни усилия от страна на разследващите, за да бъде установена съпричастността на двамата към повдигнатото им обвинение, преки доказателства няма, а косвените са твърде недостатъчни.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...