Апелативният съд пусна Сребреви срещу подписка

0

Пловдивският апелативен съд освободи срещу най-леката мярка – „подписка“, Сребрю и Михаил Сребреви. Бащата и синът бяха задържани за 112 кг хероин при операция на ДАНС и прокуратурата, провела се на 11 и 12 ноември. Преди седмица Хасковския окръжен съд реши да остави и двамата в ареста за постоянно.

Ден след провелата се операция, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че дрогата е пренасяна през зелена граница по нова схема. Тя била укрита в депо в земеделска земя в района на граничното село Щит. Експерти оцениха дрогата на 13 млн. лева. При извършения обиск в апартамент в Свиленград разследващите открили огнестрелно оръжие, боеприпаси, мобилни телефони и СИМ карти. Бащата е излежавал присъда за убийство и е освободен от затвора през 2011-а година.

Пред съда в Хасково двамата обвиняеми категорично отрекоха да имат нещо общо с открития хероин. И обясниха, че при залавянето им бащата е бил на повече от 10 м от дрогата, а синът му Михаил – на 300. Съдът обаче реши да вземе предвид мнението на прокуратурата и ги остави в ареста.

Сребреви обжалваха пред Апелативния съд в Пловдив мярката си за неотклонение. Апелативните магистрати прецениха, че двамата трябва да бъдат освободени срещу най-леката – подписка. Основният им аргумент е, че реализираната от правоохранителните органи акция е професионално неиздържана и са нужни значителни по обем допълнителни усилия от страна на разследващите, за да бъде установена съпричастността на двамата към повдигнатото им обвинение, преки доказателства няма, а косвените са твърде недостатъчни.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Previous articleКрадците с резачката остават в ареста
Next articleЧистят сводовете на стария мост от дънери

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...