Полицията: Работим денонощно по зверския грабеж

0

Полицията в Свиленград работи по няколко версии след чудовищния грабеж на възрастното семейство в Малко градище. Вече втори ден се правят претърсвания в частни домове и се разпитват свързани лица, като се установяват алибитата, съобщи началникът на тукашното управление Димитър Янакиев. Издирват се и други следи, на заради досадебното производство от полицията не пожелаха да конкретизират.

Трима маскирани бандити смляха от бой в дома им 82-годишния Боньо Добрев, 77-годишната му съпруга Мавруда и ограбиха от тях около 2500 лева.

Престъпниците влачили и налагали възрастните хора из стаите, заплашвали, че ще ги разфасоват с резачка. Двамата са със строшени ръце, синини и отоци по телата, а от скалпа на възрастната жена липсва голям кичур коса. 8 часа, след като бандитите са си тръгнали и оставили старците в собствената им кръв, баба Мавруда успява да се добере до съседи и да потърси помощ.

Много е тежко извършеното престъпление, каза Янакиев. Подобно нямаме през тази година. И през други годиини. Имали сме грабежи, но по толкова жесток и брутален начин, особено над възрастни хора. Трагедията е голяма. Работим денонощно, за да открием виновниците.

Нападението е извършено в 23 часа в понеделник, а сигналът за престъплението е подаден на телефон 112 в 7,25 часа във вторник. Два дни по-късно всички в Малко градище продължават да са в шок. Заради жестокото престъпление в шок са и в Свиленград, където живее семейството на възрастните хора.

„Лежали са близо 8 часа и половина в локви от кръв, преди баба ми да се съвземе и със сетни сили да допълзи до съседката ни. Вярвам, че полицията ще издири тези изроди и те ще си получат заслуженото. Баба и дядо са балканджии хора и ще се възстановят“, коментира внучката на пострадалите Венета Салабашева пред Хасковска Марица.

Образуваното досъдебно производство е за грабеж. То все още е срещу неизвестен извършител. Ако виновниците бъдат издирени и осъдени, предвиденото наказание е от 3 до 10 години затвор, казват магистрати.�

Малко Градище е едно от най-охраняваните села в Хасковско. От двете му страни има пунктове на гранична полиция, а униформените вътре редовно спират и претърсват коли заради опасенията за трафик на бежанци. Селото е гранично за три общини – Харманли, Свиленград и Любимец.

Previous articleОтложиха защитата на Караиванов за 17-ти
Next articleАплодират на финал в Арена Армеец наша тенис надежда

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...