Полицията: Работим денонощно по зверския грабеж

0

Полицията в Свиленград работи по няколко версии след чудовищния грабеж на възрастното семейство в Малко градище. Вече втори ден се правят претърсвания в частни домове и се разпитват свързани лица, като се установяват алибитата, съобщи началникът на тукашното управление Димитър Янакиев. Издирват се и други следи, на заради досадебното производство от полицията не пожелаха да конкретизират.

Трима маскирани бандити смляха от бой в дома им 82-годишния Боньо Добрев, 77-годишната му съпруга Мавруда и ограбиха от тях около 2500 лева.

Престъпниците влачили и налагали възрастните хора из стаите, заплашвали, че ще ги разфасоват с резачка. Двамата са със строшени ръце, синини и отоци по телата, а от скалпа на възрастната жена липсва голям кичур коса. 8 часа, след като бандитите са си тръгнали и оставили старците в собствената им кръв, баба Мавруда успява да се добере до съседи и да потърси помощ.

Много е тежко извършеното престъпление, каза Янакиев. Подобно нямаме през тази година. И през други годиини. Имали сме грабежи, но по толкова жесток и брутален начин, особено над възрастни хора. Трагедията е голяма. Работим денонощно, за да открием виновниците.

Нападението е извършено в 23 часа в понеделник, а сигналът за престъплението е подаден на телефон 112 в 7,25 часа във вторник. Два дни по-късно всички в Малко градище продължават да са в шок. Заради жестокото престъпление в шок са и в Свиленград, където живее семейството на възрастните хора.

„Лежали са близо 8 часа и половина в локви от кръв, преди баба ми да се съвземе и със сетни сили да допълзи до съседката ни. Вярвам, че полицията ще издири тези изроди и те ще си получат заслуженото. Баба и дядо са балканджии хора и ще се възстановят“, коментира внучката на пострадалите Венета Салабашева пред Хасковска Марица.

Образуваното досъдебно производство е за грабеж. То все още е срещу неизвестен извършител. Ако виновниците бъдат издирени и осъдени, предвиденото наказание е от 3 до 10 години затвор, казват магистрати.�

Малко Градище е едно от най-охраняваните села в Хасковско. От двете му страни има пунктове на гранична полиция, а униформените вътре редовно спират и претърсват коли заради опасенията за трафик на бежанци. Селото е гранично за три общини – Харманли, Свиленград и Любимец.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...