Възобновиха ремонта на 13 улици в центъра

0

Общината възобнови ремонта на 13 улици, който бе прекъснат в началото на лятото. Договорът с фирмата изпълнител беше прекратен заради неспазени срокове, а улиците останаха разкопани до провеждането на нова обществена поръчка.

Възобновеният ремонт се отнася за улиците „Жулио Кюри“, „Тодор Каблешков“, „Бузлуджа“, „Преображенско въстание“, „Цанко Церковски“, както и „Гео Милев“, „6 септември“, „Самарско знаме“, „Свобода“, „Искър“, „Шипка“ и „Чавдар“.

Тези градски улици и площадът в село Студена се обновяват по проекта на общината за рехабилитация, финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

Дейностите по проекта предвиждаха ремонт на общо 29 градски улици и площада в селото, но бяха прекъснати след като пътностроителната фирма, подала най-ниска оферта в обществената поръчка, не успя да изпълни ангажиментите си по договора с общината.

До края на срока окончателно бяха завършени само 17 улици. След съгласуване с Програмата, общината обяви нова обществена поръчка за останалите.

Новоизбраната фирма е ПСК „Ес Би Ес“ – Стара Загора, която от тази седмица започна благоустрояването на улиците. Договорът е на стойност 732 958 лева.

Ще бъдат извършени дейности като отстраняване на износена настилка, повдигане на съществуващи дъждоприемни и ревизионни шахти, спирателни кранове, изваждане на стари бордюри и полагане на нови, оформяне на джобове за контейнери за смет, окантване на дървета и други, съобщиха от общината.

В Студена ще бъдат подменени настилките на площада и на площадните стъпала, ще се положат нови бордюри по алеите и тротоара и нови тротоарни плочки, ще бъдат подменени осветителните крушки и облицовката на подпорните зидове.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...