Възобновиха ремонта на 13 улици в центъра

0

Общината възобнови ремонта на 13 улици, който бе прекъснат в началото на лятото. Договорът с фирмата изпълнител беше прекратен заради неспазени срокове, а улиците останаха разкопани до провеждането на нова обществена поръчка.

Възобновеният ремонт се отнася за улиците „Жулио Кюри“, „Тодор Каблешков“, „Бузлуджа“, „Преображенско въстание“, „Цанко Церковски“, както и „Гео Милев“, „6 септември“, „Самарско знаме“, „Свобода“, „Искър“, „Шипка“ и „Чавдар“.

Тези градски улици и площадът в село Студена се обновяват по проекта на общината за рехабилитация, финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

Дейностите по проекта предвиждаха ремонт на общо 29 градски улици и площада в селото, но бяха прекъснати след като пътностроителната фирма, подала най-ниска оферта в обществената поръчка, не успя да изпълни ангажиментите си по договора с общината.

До края на срока окончателно бяха завършени само 17 улици. След съгласуване с Програмата, общината обяви нова обществена поръчка за останалите.

Новоизбраната фирма е ПСК „Ес Би Ес“ – Стара Загора, която от тази седмица започна благоустрояването на улиците. Договорът е на стойност 732 958 лева.

Ще бъдат извършени дейности като отстраняване на износена настилка, повдигане на съществуващи дъждоприемни и ревизионни шахти, спирателни кранове, изваждане на стари бордюри и полагане на нови, оформяне на джобове за контейнери за смет, окантване на дървета и други, съобщиха от общината.

В Студена ще бъдат подменени настилките на площада и на площадните стъпала, ще се положат нови бордюри по алеите и тротоара и нови тротоарни плочки, ще бъдат подменени осветителните крушки и облицовката на подпорните зидове.

Previous articleДва златни медала за свиленградско предприятие
Next articleЖестока катастрофа отне живота на две жени

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...