„Ало“ измамници се представят за служители на мобилен оператор

0

Телефонни измамници се представят за служители на мобилни оператори и ощетяват с пари клиентите им. За това алармираха „ужилени“ от схемата.

Измамниците звънят чрез Вайбър като на потърпевшите им изписва, че обаждането е от конкретен мобилен оператор. Представят се от името на компанията и съобщават, че името на клиента е изтеглено от системата и може да се възползва от допълнителни разговори на стойност 60 лв. Докато трае разговорът, клиентът получава съобщение, а мнимият служител го подканва веднага да въведе кодът от него, тъй като е необходим за активиране на услугата. Всичко се развива изключително бързо. Впоследствие става ясно, че с изпращането на въпросния код, вместо да получи, клиентът на мобилния оператор е „подарил“ на някого разговори на стойност 60 лв.

Схемата е поредната, с която телефонни измамници ощетяват хората. Преди месеци от МВР предупредиха за измамници, които се представят за банкови служители и карат хората да инсталират на телефоните си приложения за отдалечен достъп. Така контролират приложенията му за онлайн банкиране, ако има такива. Друга измама е съобщение с линк, в който се искат повече данни за банковата карта, под предлог, че има проблем с нея.

Previous articleГенералният ни консул в Одрин се срещна с областния управител
Next articleМаргарита Мартинова от София със статуетката на „Жената-любима и майка“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...