Свиленград набира средства за трансплантация с концерт за Бончо

0

Благотворителен концерт „Заедно за Бончо”организират във вторник, 27 октомври, в Свиленград. Инициативата  ще се осъществи на Младежки парк /панаира/, от 16.30 часа.

Концертът е част от кампанията в подкрепа на Бончо Ангелов. 12-годишното момче страда от прогресивна бъбречна недостатъчност. Единият бъбрек на детето не функционира, а другият е само на 10%. Непосилните 30 хил. евро са необходими на семейството за бъбречна трансплантация в клиника в Истанбул. Донор на детето се очаква да бъде дядо му.

Танцови състави, музикални изпълнения, тематичен грим, игри с награди за децата  ще има на благотворителната проява във вторник. Организира се и базар за книги и сладки. Организаторите съобщават още, че всички противоепидемични мерки ще бъдат спазени и призовават хората да дойдат с маски.

Близо 30 хил. лв. са събрани до момента, съобщиха още организаторите. Дарения могат да се направят чрез helpkarma, банкова сметка, благотворителни кутии, които са разположени на различни места в града. Във Фейсбук има група „Заедно за Бончо”, в която се разпродават различни предмети и се предоставя информация за хода на кампанията. Съученици на Бончо, детски градини, училища организират различни инициативи.

Благотворителни кутии бяха поставени и по време на маратона „Хайдушки пътеки”в Сливен. Това стана по инициатива на Димитър Михайлов, който е  участник в маратона. Младежът претърпява преди няколко години трансплантация на стволови клетки заради левкемия. Доброволец е към Българско сдружение лимфом и популяризира донорството на стволови клетки.

Банкова сметка:

IBAN:BG57DEMI92405400265885

BIC : DEMIBGSF

ТИТУЛЯР : Бончо Ангелов Златев

В полза на :Бончо Ангелов Златев

Previous articleПремиера в кино „Тракия“: Честен крадец
Next articleУченик в Свиленград с COVID. 19 деца карантинирани

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...