Свиленград набира средства за трансплантация с концерт за Бончо

0

Благотворителен концерт „Заедно за Бончо”организират във вторник, 27 октомври, в Свиленград. Инициативата  ще се осъществи на Младежки парк /панаира/, от 16.30 часа.

Концертът е част от кампанията в подкрепа на Бончо Ангелов. 12-годишното момче страда от прогресивна бъбречна недостатъчност. Единият бъбрек на детето не функционира, а другият е само на 10%. Непосилните 30 хил. евро са необходими на семейството за бъбречна трансплантация в клиника в Истанбул. Донор на детето се очаква да бъде дядо му.

Танцови състави, музикални изпълнения, тематичен грим, игри с награди за децата  ще има на благотворителната проява във вторник. Организира се и базар за книги и сладки. Организаторите съобщават още, че всички противоепидемични мерки ще бъдат спазени и призовават хората да дойдат с маски.

Близо 30 хил. лв. са събрани до момента, съобщиха още организаторите. Дарения могат да се направят чрез helpkarma, банкова сметка, благотворителни кутии, които са разположени на различни места в града. Във Фейсбук има група „Заедно за Бончо”, в която се разпродават различни предмети и се предоставя информация за хода на кампанията. Съученици на Бончо, детски градини, училища организират различни инициативи.

Благотворителни кутии бяха поставени и по време на маратона „Хайдушки пътеки”в Сливен. Това стана по инициатива на Димитър Михайлов, който е  участник в маратона. Младежът претърпява преди няколко години трансплантация на стволови клетки заради левкемия. Доброволец е към Българско сдружение лимфом и популяризира донорството на стволови клетки.

Банкова сметка:

IBAN:BG57DEMI92405400265885

BIC : DEMIBGSF

ТИТУЛЯР : Бончо Ангелов Златев

В полза на :Бончо Ангелов Златев

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...