Ученик в Свиленград с COVID. 19 деца карантинирани

0

Ученик от 7 клас на СУ „Д-р Петър Берон” е сред установените 9 положителни за COVID лица в Свиленград за последното денонощие. Информацията е на областната администрация в Хасково. След проведеното епидемиологично проучване 19 деца са поставени под карантина. Те преминават на дистанционна форма на обучение. На училището е предписана крайна дезинфекция.

След тестовете за коронавирусна инфекция, проведени в общинската администрация стана ясно, че секретарят на общината Надя Пеева и счетоводителят Валя Здравкова са положителни. Административното управление се поема от Снежана Янева. Миналата седмица градоначалникът арх. Анастас Карчев бе с установен коронавирус и настанен в болница, а след него заместник-кметът Мария Костадинова и съпругът й.

По данни на областната администрация, в МБАЛ-Свиленград са настанени тринадесет души. Общо хоспитализираните в областта са 73. Има настанени и извън Хасковска област, включително и свиленградчани. Общо за последното денонощие случаите на Ковид са 37. Починала е жена на 75 години от община Минерални бани.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...