Ученик в Свиленград с COVID. 19 деца карантинирани

0

Ученик от 7 клас на СУ „Д-р Петър Берон” е сред установените 9 положителни за COVID лица в Свиленград за последното денонощие. Информацията е на областната администрация в Хасково. След проведеното епидемиологично проучване 19 деца са поставени под карантина. Те преминават на дистанционна форма на обучение. На училището е предписана крайна дезинфекция.

След тестовете за коронавирусна инфекция, проведени в общинската администрация стана ясно, че секретарят на общината Надя Пеева и счетоводителят Валя Здравкова са положителни. Административното управление се поема от Снежана Янева. Миналата седмица градоначалникът арх. Анастас Карчев бе с установен коронавирус и настанен в болница, а след него заместник-кметът Мария Костадинова и съпругът й.

По данни на областната администрация, в МБАЛ-Свиленград са настанени тринадесет души. Общо хоспитализираните в областта са 73. Има настанени и извън Хасковска област, включително и свиленградчани. Общо за последното денонощие случаите на Ковид са 37. Починала е жена на 75 години от община Минерални бани.

Previous articleСвиленград набира средства за трансплантация с концерт за Бончо
Next articleУсилват охраната на българо-турската граница

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...