Продължава работата по потушаването на пожара в Сакар

0

Продължава потушаването на пожара в Сакар. Огънят по периметъра, между селата Студена и Дервишка могила, община Свиленград, беше овладян още вчера, но през нощта той се е разпалвал няколко пъти и дежурните екипи са работили по загасянето на пламъците.

Днес на място са разположени осем противопожарни автомобила на Пожарна безопасност от Хасково, Пловдив и Кърджали, две подразделения на Министерството на отбраната от Хасково и Ямбол, и служители на Държавно горско стопанство Свиленград, Тополовград и Харманли. Позиционирана е и тежкотоварна техника на сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив и РДПБЗН – Бургас, както и водоноска от община Свиленград.

Ситуацията остава сложна, съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, която работи на терен с институциите. При необходимост в пожарогасенето ще се включи и хеликоптер. Патрули на ОД на МВР-Хасково ще регулират движението за преминаване в отсечката между селата Студена и Дервишка могила. За днес кодът за пожароопасност остава червен, с предупреждения и за силен вятър. Съществува опасност пожарът да се разгори наново.  Апелът на областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова е за повишена отговорност и спазване на всички противопожарни норми при работа на открито.

Огънят обхвана около 500 дка борова и широколистна гора. Пожарът е труднодостъпен за пожарни автомобили и се гаси само на ръка.

Продължава потушаването на пожара в Сакар
Бъдете разумни, престанете с това нехайство, убиваме хубавата ни природа, в нея има много живи същества, призоваха пожарникари от Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...