Продължава работата по потушаването на пожара в Сакар

0

Продължава потушаването на пожара в Сакар. Огънят по периметъра, между селата Студена и Дервишка могила, община Свиленград, беше овладян още вчера, но през нощта той се е разпалвал няколко пъти и дежурните екипи са работили по загасянето на пламъците.

Днес на място са разположени осем противопожарни автомобила на Пожарна безопасност от Хасково, Пловдив и Кърджали, две подразделения на Министерството на отбраната от Хасково и Ямбол, и служители на Държавно горско стопанство Свиленград, Тополовград и Харманли. Позиционирана е и тежкотоварна техника на сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив и РДПБЗН – Бургас, както и водоноска от община Свиленград.

Ситуацията остава сложна, съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, която работи на терен с институциите. При необходимост в пожарогасенето ще се включи и хеликоптер. Патрули на ОД на МВР-Хасково ще регулират движението за преминаване в отсечката между селата Студена и Дервишка могила. За днес кодът за пожароопасност остава червен, с предупреждения и за силен вятър. Съществува опасност пожарът да се разгори наново.  Апелът на областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова е за повишена отговорност и спазване на всички противопожарни норми при работа на открито.

Огънят обхвана около 500 дка борова и широколистна гора. Пожарът е труднодостъпен за пожарни автомобили и се гаси само на ръка.

Продължава потушаването на пожара в Сакар
Бъдете разумни, престанете с това нехайство, убиваме хубавата ни природа, в нея има много живи същества, призоваха пожарникари от Свиленград.
Previous articleВнук задържан за убийството на баба си
Next articleБез PCR тест за Ковид и карантина на границата с Турция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...