Близо 200 души излязоха в Свиленград срещу Борисов и Гешев

0

Протестиращ: Бойко, Just do it!

Близо 200 души протестираха днес в Свиленград и поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестът е в подкрепа на тези в София и други градове в страната.  С викове „Оставка!“ и „Мафията вън!“ хората минаха по главната улица на града и стигнаха до стария мост. Протестът започна в 18.30 пред пощата. Сред множеството преобладаваха младите хора, но и по-възрастни бяха дошли, за да заявят позицията си.

Все е имало некадърници на този пост, но като този – не, коментираха за главния прокурор Иван Гешев адвокати, които бяха дошли на протеста.  Политизирана и безконтролна прокуратура, това е, казаха Красимир Ташев и Димитър Славов. СРС-та се използва за интриги, за сплашване, за притискане. Това е абсурдно! Протестираме срещу правителството и Гешев. Това са хора без морал, без принципи. Трябва да има нови избори. И дори – повече – за Велико народно събрание. Може ли работата на прокуратурата да вършат Фрог, Афера и Бивол? Това нормално ли е?

Организатори на протеста са Атанас Бюлбюлев и Огнян Христонев. Христонев организира протест в Свиленград срещу Иван Гешев още преди избирането му за главен прокурор.

„Писна ни от липсата на правова държава, от липсата на свобода”, от това прокурора да атакува само олигарсите, които не са удобни на правителство, а да защитава онези, с които имат някакви общи финансови интереси. Влизането в президентството беше безпрецедентен акт, който трябва да мобилизира хората да се изправят срещу всичко това”, казаха Христонев и Бюлбюлев.

Бойко, искам да ти кажа нещо, обърна се задочно към Борисов свиленградчанин с тениска на Найк. Just do it. Просто го направи!

Други коментираха безпрецедентния опит да бъде спрян протеста на Росенец и мирното плажуване на гражданите на плажа до сараите на Доган.

Борисов да го д..а и в затвора, затова протестирам. Влади Горанов – също. Не оставка, разследване и в затвора, коментираха група протестиращи младежи, които носеха плакат „Върнете гласа на народа”.

Надяваме се правителството да си подаде оставката. Затова сме тук. Ние сме народа и ние искаме да е така. Правителството не помага на народа си, коментираха момичета на 26 и 29 години. Не ни помогнаха с нищо по време на коронавируса. Оправяхме се както можем, с приятели, с кредити. Искаме нормален живот за децата си.

Не на краденето и на корупцията. Това е единствената държава, която не помага на хората си по време на пандемията. Това, което виждаме в последните дни е само наглост, казаха и младо семейство, което очаква второто си дете.

След като стигна до стария мост, част от шествието се отцепи и продължи покрай река Марица към тенис кортовете, а след това към Простор като продължиха да скандират.

Организаторите на протеста казаха, че ще следят ситуацията и ако правителството не подаде оставка, ще има още протести в Свиленград.

снимка: Дрон Свиленград

Previous articleЧестито завършване!
Next articleВтори протест срещу Борисов и Гешев в неделя

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...